2018-07-17 253 瀏覽
近排番工實在太攰,所以決定要weekend去輕鬆下!一直都知道大滿喜多人推薦,而且地點又就腳,近地鐵站,所以就走去試下!大滿喜嘅setting同一般放題差唔多,間鋪頭可以容納到好多人,只係位同位之間相隔好少,但畢竟係去食野,我對呢點又無咩所謂~其實依家嘅放題,已經唔會淨係提供簡單嘅刺身壽司,而係會有好多其他小食、甜品比客人選擇,如果唔係又點突圍而出呢?例如呢到嘅雪糕選擇幾多元化,有常見嘅雪糕牌子,例如雀巢,而佢都有一啲前菜提供,如果嗌嘅野食未到,都可以食住少少醫肚刺身拼盤去食放題,刺身係必定啦估唔到佢都幾多刺身選擇,除咗有常見嘅三文魚之外,佢竟然仲有油甘魚、劍魚腩、象拔蚌、馬刀貝等,我地每樣都叫咗少少,而且我地都覺得佢勁生鮮,又厚切,食完第一次都忍唔住即刻encore!鐵板蒜香一口牛佢地上野食都算快,大概過咗5分鐘,野食就好快有。另一樣好鍾意嘅就係鐵板蒜香一口牛。當初見佢話皇牌就打算試下,食完都覺得好值得試!細細舊,肉質唔會老,有少少入口即溶嘅感覺。唯一可以挑剔就係細碟,但放題可以任食就唔驚啦!芝麻雞翼必試!其實好耐之前就聽人講過呢度嘅芝麻雞翼幾有水準,食完果然無失望!食入口係熱辣辣,
近排番工實在太攰,所以決定要weekend去輕鬆下!

刺身拼盤
去食放題刺身係必定啦

芝麻雞翼
必試!其實好耐之前就聽人講過呢度嘅芝麻雞翼幾有水準,食完果然無失望!食入口係熱辣辣,真係即叫即整,成隻雞翼都整得啱啱好,又勁香口!如果唔係怕熱氣,我應該食到好多隻😂😂
鹽燒牛舌
因為有落香料嘅關係,真係好惹味!last order都忍唔住再叫多兩串!
清酒煮大蜆
見到係十分有驚喜!估唔到食放題都有咁大隻蜆,配有淡淡酒香,好食

瑤柱海鮮粥
因為佢地每樣都係細細碟,所以唔怕飽可以叫多啲不同種類嘅野。呢個海鮮粥入面有蟹呢類材料,食落都幾鮮甜,而且食咗咁多鹹嘅野,粥可以中和下

食完正餐就當然要食甜品

佢地都有薑汁撞奶、朱古力撻呢類選擇,而且都係細細件,可以食多啲!

總括嚟講,大滿喜野食方面一定唔會令你失望,選擇真係太多啦,質素又唔錯~
即使有兩個鐘時限,但你一定會食到好飽又滿足