雞白湯關注組 濃厚雞白湯拉麵 🐔🐔🐔 咯咯咯📍紅磡 黃埔🪧泓一拉麵-自從上次東京食完超濃雞白湯之後 一直心思思好想食番 飛唔到日本食 就係香港搵下有無好食既雞白湯試試佢! 今次搵到位於紅磡區呢間拉麵店 最出名就係招牌雞白湯拉麵 🐔 長期店外勁多人排隊 店內得7個位置左右 都坐得幾迫!今次等左大約35分鐘左右 建議一放工就要即刻飛去排隊!18:15左右去到已經大排長龍-🐔雞白湯拉麵 $98湯:面頭全部都係用攬拌機打起既雞湯泡泡 飲落係有少許雞脂味 都算幾Creamy 但未去到話好濃厚既感覺 有少許比鹹味蓋過左 感覺雞味熬得唔夠濃配料:有叉燒&雞肉 前者係普通煙燻叉燒肉 味道正正常常 未到太驚喜 隻蛋係MVP 超濃蛋香味 超流心 好耐無係香港食到咁好食既拉麵蛋😹麵:佢地係有部製麵機 自家製作麵條 麵質係偏向爽口 有嚼勁 掛湯方面感覺還好一般 都要一淡湯+一住麵咁食先會好味d-🍜特製醬油拉麵 $82佢個湯底係好香日式醬油味 好易入口 又唔太膩 都唔會太鹹,我覺得係幾出色既 但未到好特出好驚喜咁!-食物: 3.5/5價錢: 3.5/5環境: 3/5-💬總結:食物味道 不過不失 還不錯的 但
雞白湯關注組 濃厚雞白湯拉麵 🐔🐔🐔 咯咯咯
📍紅磡 黃埔
🪧泓一拉麵
🐔雞白湯拉麵 $98

🍜特製醬油拉麵 $82

食物: 3.5/5
價錢: 3.5/5
環境: 3/5
💬總結:食物味道 不過不失 還不錯的 但如果要排咁耐隊食 ,未必太值得,假期等應該仲耐,應該會有更好的選擇😹😹
📍泓一拉麵 Wonyi Ramen
📍星期一至日 12:00-16:00 18:00-21:00
📍紅磡民泰街29號德民大廈地下F4號舖
🔎港鐵黃埔站 A 出口, 步行約2分鐘
📝無加一

#香港foodie #hkfoodie #foodie #香港美食 #美食 #紅磡 #黃埔 #紅磡美食 #黃埔美食 #紅磡餐廳 #黃埔餐廳 #拉麵 #白湯 +雞白湯拉麵 #香港拉麵