話說我同兩批朋友講今晚去Sodam食飯的時候,兩批朋友都不約而同話好食,個炸雞好好食!見到兩批朋友都咁實牙實齒咁話我炸雞好食,不期然更有期待。8點鐘去到,星期一晚都算幾多人,大約坐滿左七成人咁濟。我地一行五人,決定食餐飽!螺肉冷面都幾辣下,中間主要係雜菜丶辣醬同埋螺肉。辣醬味好勁,好彩我地成台都係食得辣之人。酸酸辣辣,配上冰冷的面,好爽口好開胃。用黎開胃真係好正!蜜糖芥末香葱炸雞,粉漿夠薄,唔會食到勁厚的粉。炸雞本身已經有幾惹味的調味,再加上伴碟的蜜糖芥末醬,勁惹味。蜜糖味道好濃,芥末的辛辣味剛好可以沖淡甜味。最愛雞脾位置,夠哂鮮嫩多汁。烤過的農夫麵包裝住濃郁嘅芝士,芝士可以拉絲超過10CM!好邪惡呀!炸雞的味道本身已經好惹味,醃料有芝士粉,炸雞底下亦有芝士汁,再加上麵包入面嘅芝士醬,就完成了芝士三重奏的誕生啦!一放入口,芝味十足,非常芝滿足!有冇諗過係韓國餐廳都可以食到芝士火鍋呢?我就真係第一次啦!芝士由四款唔同嘅芝士組成,味道夠哂濃郁,而且唔會好膩,相當唔錯。食物有流心芝士年糕、紫薯年糕、豬仔骨、薯條、香腸、車厘茄同農夫面包粒,份量夠哂足料啊!最愛又甜又軟綿綿嘅紫薯年糕同辣味十足嘅

螺肉拌冷面
酸酸辣辣,配上冰冷的面,好爽口好開胃。用黎開胃真係好正!
蜜糖芥末香葱炸雞
太陽芝士炸雞
特級芝士火鍋
食物有流心芝士年糕、紫薯年糕、豬仔骨、薯條、香腸、車厘茄同農夫面包粒,份量夠哂足料啊!最愛又甜又軟綿綿嘅紫薯年糕同辣味十足嘅豬仔骨
提子特飲
提子特飲入面有條雪條,好得意呀!甜甜地,提子味好香,岩哂小朋友飲!
Somersby Apple Cider
我地又食辣野又食咁多芝士同埋肉,當然要整番杯Somersby Apple Cider!消膩一流,透心涼!
2016-11-07
蜜糖芥末香葱炸雞