2024-01-12 141 瀏覽
同男朋友係八方庭食飯,呢間酒有幾間分店係唔同地方,我哋就係屯門愛定商場呢間,入面非常大,環境光猛又企理,酒樓有多種菜式,每一款都係大廚用心之作。極品燒鵝皇🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿皮脆肉嫩燒鵝皇,喺八方庭嘅招牌,我就非常香,充滿油脂油多汁,食落去有好濃郁嘅鵝肉味,香味喺口裏飄散,一定要食。避風塘大肉蟹🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀喺呢度嘅避風塘大肉蟹,真係夠晒班,蟹肉鮮嫩得滑,入口即溶,啖啖肉感💯,仲要每一啖都充滿蟹黃嘅香濃,真係正! 避風塘嘅招牌口味係用得好巧妙,炒得啱啱好嘅蒜蓉同辣椒粒,唔單止香氣逼人,仲帶出咗大肉蟹本身嘅美味👍🏻。淋上面嘅金黃蒜蓉碎,加埋爽口開胃嘅青蔥,每一口都令人回味無窮😋。當你夾起一隻飽滿嘅蟹腳,撥開嗰層紅彤彤嘅蟹殼,露出嫩白嘅蟹肉,呢一刻簡直係視覺同味覺嘅雙重享受👀🍽。蟹肉同蒜香嘅結合係咁完美,每一嚼都滿足到你對海鮮嘅渴望。即使辣得嚟又唔會蓋過蟹肉嘅鮮味,噴香嘅配料令味道層次更豐富,正到爆表!🌟短短時間之內,呢盤避風塘大肉蟹就能夠俘虜你嘅味蕾,令你忍唔住一次又一次咁夾起啖啖蟹肉。喺香港食一頓好嘅避風塘大肉蟹,絕對係一種賞味嘅體驗,你會發現自己被呢個富有地
極品燒鵝皇
🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿🪿
避風塘大肉蟹
🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀

短短時間之內,呢盤避風塘大肉蟹就能夠俘虜你嘅味蕾,令你忍唔住一次又一次咁夾起啖啖蟹肉。喺香港食一頓好嘅避風塘大肉蟹,絕對係一種賞味嘅體驗,你會發現自己被呢個富有地道特色嘅菜式深深吸引💖,每一次回想起嚟,都會想再食一次🔁

正宗文昌雞
🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓
鮮味十足文昌雞,不愧係文昌雞,雞味都零舍濃郁,又滑又嫩好有咬口。好似好用心將多餘嘅油脂清除咗,雞皮非常爽。