餐廳: 忠誠茶座泰國菜
資訊:

2016-07-29 2443 瀏覽
呢排天氣咁好當然要去踩個單車同陽光玩下遊戲喇踩單車由沙田踩到去大尾篤咁辛苦梗係食出晒名既忠誠喇大家記住要早幾日book枱因為佢出名多人食佢地會一半場俾人訂枱一半場俾人walk in等位,所以穩陣起見都係book枱好我最愛既無骨鳳爪,辣味十足,加上泰式香料同青檸味辣到個人出晒汗都要係咁食,諗起都吞口水其實粉絲沙律同呢個味好似不過粉絲會吸晒啲辣汁所以會更辣,我選擇冬天凍冰冰個陣先食食泰國菜最岩配個清甜椰青解解辣仲可以食埋啲椰子肉本來想食炒椰菜苗,但係太好銷情唯有食通菜第一次食呢個炒魚塊平時通常都食炒蟹,因為同行友人敏感所以今次揀左魚塊其實叫咖哩都係為左食焗薄餅🙊但係又估唔到呢個咖哩炒魚塊又幾好食,味道唔算辣,唔知係咪因為個前菜太辣個汁比平時食開既咖哩杰身因為佢始終係炒既形式但係要黎點薄餅都完全冇難度念念不忘既薄餅每次黎都一定要食,或者應該話每次黎食都係因為要食佢呢款薄餅唔會油淋淋,佢比較乾身同有少少脆卜卜既口感,望落去脹卜卜咁熱辣辣既咖哩加上呢個脆卜卜既薄餅諗起我又想再去食喇呢個芋頭海鮮飯又係另一個必食平時食菠蘿炒飯食到你唔悶我都厭呢個芋頭海鮮飯用煲上,Keep住熱辣辣因為太好味既關係我都
呢排天氣咁好當然要去踩個單車同陽光玩下遊戲喇

踩單車由沙田踩到去大尾篤咁辛苦梗係食出晒名既忠誠喇

大家記住要早幾日book枱
因為佢出名多人食
無骨鳳爪
我最愛既無骨鳳爪,辣味十足,加上泰式香料同青檸味
辣到個人出晒汗都要係咁食,諗起都吞口水

椰青
食泰國菜最岩配個清甜椰青解解辣
仲可以食埋啲椰子肉
炒通菜
本來想食炒椰菜苗,但係太好銷情唯有食通菜
咖哩炒魚塊
第一次食呢個炒魚塊
平時通常都食炒蟹,因為同行友人敏感所以今次揀左魚塊
其實叫咖哩都係為左食焗薄餅🙊

個汁比平時食開既咖哩杰身因為佢始終係炒既形式
但係要黎點薄餅都完全冇難度
焗薄餅
念念不忘既薄餅

每次黎都一定要食,或者應該話每次黎食都係因為要食佢

熱辣辣既咖哩加上呢個脆卜卜既薄餅
諗起我又想再去食喇
芋頭海鮮飯
呢個芋頭海鮮飯又係另一個必食
平時食菠蘿炒飯食到你唔悶我都厭
呢個芋頭海鮮飯用煲上,Keep住熱辣辣
因為太好味既關係我都未黎得切影相已經俾人畢走左一碗
海鮮佢有青口,蝦,魷魚等等
呢個飯係唔辣既,所以大人細路都岩食

踩完單車食埋呢個泰菜就可以為大尾篤單車一日遊畫上完美句號

2016-07-24