2023-03-06 295 瀏覽
第一次寫食評,因為真係太難忘今晚諗住同屋企人去將軍澳食飯,阿爸鐘意試新嘢,見呢間開咗好多年,門面幾高級,加上未食過就入去試吓點知中大伏!我哋叫咗兩個魚生飯,帶子三文魚親子丼,極上四色刺身丼,一個鐵板牛舌,醬油濃雞白湯拉麵,香芒大蝦卷。丼飯份量少得可憐,刺身嘅新鮮程度一般,入面得一隻細細嘅蝦,半隻帶子,三片三文魚,同一啖仔嘅呑拿魚蓉,飯又少,係女仔都感覺唔夠食帶子三文魚丼,阿爸話不過不失,都係份量唔多。拉麵湯底係好濃好杰,媽媽話濃味得滯,我就覺得味道一般,同埋麵質好麻麻,無乜口感。鐵板牛舌切得好薄,但係好韌,阿爸阿媽完全咬唔到,我呢啲後生就覺得OK嘅都有口感,不過阿爸阿媽話咁薄好少會煮到咁韌,出面食過都唔會係咁最後個香芒大蝦卷味道就正常啦,個樣好睇嘅總結來講,呢個質素埋單六百幾真係唔係好值,無下次啦
第一次寫食評,因為真係太難忘

今晚諗住同屋企人去將軍澳食飯,
點知中大伏

我哋叫咗兩個魚生飯,
帶子三文魚親子丼,
極上四色刺身丼

帶子三文魚丼,阿爸話不過不失,都係份量唔多。
帶子三文魚親子丼

醬油濃白雞湯拉麵

鐵板牛舌

最後個香芒大蝦卷味道就正常啦,個樣好睇嘅
香芒大蝦卷

總結來講,呢個質素埋單六百幾真係唔係好值,無下次啦

2023-03-02