2023-07-12 48 瀏覽
成日經過Ox, 已經被佢外面的裝修吸引, 英式藍色的大牆門口加金色吊燈, 今日同老公去食lunch, 坐得幾舒服, 服務都幾好!我地叫左一個set lunch, 有3個course是日餐湯 南瓜忌廉湯個湯好creamy烤紅東星斑柳伴龍蝦尾 $258調味偏淡, 主要食海鮮的鮮味可以點紅汁, 酸酸地辣辣地熊本A5和牛油脂珍珠米+炸薯條估唔到個炒飯幾好食, 炒得好香送即磨咖啡/茶/果汁, 亦可+$28 可選生啤/紅酒/白酒老公選了一杯紅酒, 配個牛柳另外叫了一杯mocktail - forever $88mocktail系列有3杯, 分別係love you forever我選了forever, 有Cranberry, soda, Grenadino 紅莓加石榴, 味道甜甜酸酸, 好開胃另外老公點了一道main 黑松露鵝肝威靈頓牛柳 $398威靈頓牛柳出面的酥皮好香脆, 牛肉同黑松露鵝肝一齊食帶點點酸味, 幾有層次配菜薯蓉軟滑叫主菜可無限添加薯條+天然酵母手工麵包手工麵包係牛骨髓蒜蓉多士, 牛油放係牛骨髓裡面多士食落都好香口, 幾脆薯條剛炸起, 熱辣辣

我地叫左一個set lunch, 有3個course
是日餐湯 南瓜忌廉湯
個湯好creamy

烤紅東星斑柳伴龍蝦尾 $258
調味偏淡, 主要食海鮮的鮮味
可以點紅汁, 酸酸地辣辣地

熊本A5和牛油脂珍珠米+炸薯條
估唔到個炒飯幾好食, 炒得好香

送即磨咖啡/茶/果汁, 亦可+$28 可選生啤/紅酒/白酒
老公選了一杯紅酒, 配個牛柳

另外叫了一杯mocktail - forever $88
紅莓加石榴, 味道甜甜酸酸, 好開胃

另外老公點了一道main
黑松露鵝肝威靈頓牛柳 $398
配菜薯蓉軟滑

叫主菜可無限添加薯條+天然酵母手工麵包
手工麵包係牛骨髓蒜蓉多士, 牛油放係牛骨髓裡面
多士食落都好香口, 幾脆
薯條剛炸起, 熱辣辣