身為大埔街坊發現疑似新餐廳,揀左個early dinner 時段去試。門面係一間日式居酒屋,走著素色木系風格,木欄後面既係落地大玻璃,餐廳座位闊落,坐得好舒服,一家大細去食又有一個選擇。⚑⚐゛牛油果軟殼蟹卷 $74第一啖食落去重重牛油果味,放左陣先食軟殼蟹都仲咁脆口,仲食到淡淡既蟹肉味~⚑⚐゛芝士焗帆立貝 $34一客就已經有兩件,芝士加左入沙律醬,沙律醬帶出既甘香味香口到不得了!帆立貝焗既火侯又剛好,整體香而不膩。⚑⚐゛雞泡魚乾 $26甜甜的,脆脆口感,配上七味粉蛋黃醬,一路食一路傾計,想order 多杯酒添~⚑⚐゛自家玉子燒 $32一碟八件,煎完立即上碟,冒起陣陣白熱,香甜可口,簡直係我地兩個既飛佛 ♪。.:*・゜♪⚑⚐゛牛肉壽喜燒 $74天氣凍最鐘意叫個鍋,基本鍋物有牛肉,芋絲,豆腐,金菇,娃娃菜,日本冬菇。壽喜燒湯底夠哂濃郁,牛肉味夠哂香,而且量真心俾得唔馬虎,食極都仲有。呢個貼心要讚,唔係人人鐘意食太多澱粉野,如果想食烏冬,就按自己喜好追加,細食既你可以可以就咁叫個鍋。⚑⚐゛ 手打烏冬 +$18肚子餓的我倆加左個烏冬,口感煙韌,而且份量又好大,我承認地兩個真係眼闊肚窄左(っ・-

⚑⚐゛牛油果軟殼蟹卷 $74

⚑⚐゛自家玉子燒 $32
自家玉子燒

⚑⚐゛牛肉壽喜燒 $74

⚑⚐゛ 手打烏冬 +$18
肚子餓的我倆加左個烏冬,口感煙韌,而且份量又好大,我承認地兩個真係眼闊肚窄左(っ・-・)⊃ ⌒Ꮚ

✰ 另收加一服務費
✰ 粉嶺都有分店
✰ 晚上七點幾見開始有一家大細黎等位啦~
2021-12-04
牛油果軟殼蟹卷