早排去九龍城食完泰國菜之後,好耐都冇食過,所以今晚返咗大埔試吓佢近期新開嘅泰國菜。佢哋嘅套餐真係好抵食,佢哋嘅套餐包左一個主菜,一杯嘢飲,仲有三份小食同埋一個冬陰功湯,其實佢另外在帶啲小食都好抵食,大概都係20幾蚊。我哋叫咗一份主菜,就係滑蛋燒鰻魚大碗飯,佢哋嘅滑蛋煎得好滑,佢哋嘅鰻魚有少少骨,但正正真係鰻魚所以先有骨,個鰻魚汁溝埋啲飯一齊食一流。之後我哋叫咗三份小食,分別係酸辣鳳爪,水牛城串燒雞翼同埋絲網春卷,先講酸辣鳳爪,酸辣鳳爪夠辣,好醒胃,鳳爪嘅份量都幾多。水牛城串燒雞翼燒得好香脆,同埋雞翼都好大隻。最後叫咗個絲網春卷,都係一樣好香脆,新鮮出爐好好食。最後叫咗個泰式奶茶,泰式奶茶偏甜,茶味比較忙,但係正正就係因為佢嘅甜味我覺得好好飲,仲可以解辣。

滑蛋燒鰻魚大碗飯

絲網春卷