2023-05-27 204 瀏覽
最近係大埔搵到間隱世高質Cafe 餐牌都幾多選擇 而且價錢相宜 即刻忍唔住要介紹俾大家🙌🏻 餐廳裝修簡約舒適 真係係到坐一個晏晝都可以(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)❣️虎蝦龍蝦汁扁意粉 ᴛɪɢᴇʀ ᴘʀᴀᴡɴ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ᴡ/ ʟᴏʙsᴛᴇʀ sᴀᴜᴄᴇ ($98)估唔到星期日嚟到仲有lunch set! 隨set附送餐湯及飲品 是日餐湯為南瓜忌廉湯 南瓜湯濃郁清甜 而且口感順滑 都幾出色😋呢個係我食過最抵食嘅龍蝦汁扁意粉🥺龍蝦汁香濃 濃稠度適中 唔會太杰亦唔會太稀 意粉軟硬適中 亦好掛汁 每一啖味道都好濃郁 值得推薦❗️❣️藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉 ʙʟᴜᴇ ᴄʀᴀʙ ᴏʀᴇᴄᴄʜɪᴇᴛᴛᴇ ᴡ/ ᴘʀᴀᴡɴ ᴘʟᴀᴛᴇ ($108)推薦❗️貓耳朵粉同樣非常掛汁 醬汁用上蝦膏調製而成 味道香濃 再加上芝士碎 上面仲要舖滿蟹肉 鹹香味十足 真係好滋味😋❣️炸番薯條配蒜蓉卡真醬 ($78)番薯條炸得外脆內軟 味道不過不失~❣️小山園日式焙茶 (原價$44 跟餐$22)特飲半價 於是我哋嗌咗焙茶 有拉花都幾用心 焙茶味都幾香濃 但就略嫌偏甜😥❣️Tiramisu (原價$58 跟餐$38)本身諗住慶生於是前一日b

虎蝦龍蝦汁扁意粉

藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉

❣️炸番薯條配蒜蓉卡真醬 ($78)
番薯條炸得外脆內軟 味道不過不失~

❣️小山園日式焙茶 (原價$44 跟餐$22)

❣️Tiramisu (原價$58 跟餐$38)
本身諗住慶生於是前一日book枱嘅時候已經落咗備註要寫名 但店員當日仍然有打電話俾我確認 呢個位都幾加分🫶🏻

但無諗過tiramisu跟lunch set都只係需要加$38 未食過咁濃酒味嘅tiramisu 而且cream亦做到好滑 呢個價錢都幾有誠意(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.5/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
虎蝦龍蝦汁扁意粉
藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉