2017-04-25 192 瀏覽
同男朋友第一次去大埔周圍逛逛,行行下見到呢間幾有氣氛的bar and restaurant,就入去試試首先十分欣賞餐廳的環境,因為普遍尖沙咀和中環的bar and restaurant都很嘈雜,相反,呢間店枱和枱之間有距離,不會很嘈,加上有燭光,餐廳入面暗暗地,有candle night的感覺! 而侍應安排我地坐沙化位,舒服程度加分!!八點前是happy hour,所以我們急不及待叫我兩杯signature cocktail第一杯叫Atlantic Ocean好重的mint liqueor,加上gin, pineapple juice and soda water, 好清新。我將pineapple浸入酒一陣再食,好fresh! 而且酒味很濃,不會像尖沙咀有d bar,為左慳錢而只落小小酒,飲完都吾覺自己飲左酒!第二杯叫DuskCampari, Grenadine 和orange juice好夾,杯邊沾了鹽,不得不讚睇睇menu,所有野食都好抵!! Main course 100-200hkd左右,而pasta都系100 hkd樓下咋!小食選擇有好多,我地揀左好耐男朋友說想試試墨西哥鐵板

第一杯叫Atlantic Ocean

Atlantic Ocean
第二杯叫Dusk

Dusk

男朋友說想試試墨西哥鐵板烤雞
墨西哥鐵板烤雞
估吾到bar的食物都甘用心,烤雞上菜果時好熱辣辣! 醬汁香濃,帶微辣,連我吾系好食得辣的都冇問題。再加上兩大塊pita bread (相中的bread系摺埋左,打開好大塊), 好滋味! 仲有旁邊的sauce,如果比多幾塊pita bread更好!

之後叫了龍蝦汁海鮮天使麵,出面既龍蝦汁多數系橙色的,而呢間系奶白色的,睇落好似忌廉汁,但食落系好突出的龍蝦鮮味! 掛汁做得好好,而海鮮吾止有蝦,還有青口,魷魚,魚肉等,夠足料。
龍蝦汁海鮮天使麵
2017-04-22