芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
同fd黎過幾次大埔, 都鐘意li間有得食串燒嘅酒吧, 地方夠大又開揚, 近排好似做埋飯嘅menu, 選擇多左, 飽食同佐酒小食都有得揀👍🏻.>首先一人整杯beer🍻🍺, 有樽裝有日本又draft beer, 價錢街坊飲多枝完全唔肉赤, 我地go for KIRIN FROZEN Beer嘅櫻花味🌸🌸(HKD92) 趁啲frozen泡泡未散時拿拿聲影影影📸, 味道甜甜的會越飲越甜🌸🌸; 甜酸balance嘅Angry Orchard Crisp Apple Cider(HKD46) 大大杯好抵飲呢, 加上我地剔左好幾樣燒物, 送酒勁正🍻.>香草水牛芝士條 (HKD58)一份6條超拉絲嘅水牛芝士條唔可以錯過🧀👍🏻, 份量啱哂開心share.>芝士黑松露大啡菇 (HKD35)都係必食item, 好大件啡菇, 鋪滿芝士滯出黎, 加上一大羹黑松露醬, 又香又好味.>燒羊架 (HKD35@)厚肉羊架一咬就食到, 陳陣孜然味好香, 點附上嘅薄荷醬味道level up.>燒豬大腸 (HKD28), 燒京葱串 (HKD19), 金菇牛肉卷 (HKD28), 一口和

KIRIN FROZEN Beer櫻花味
大大杯好抵飲呢, 加上我地剔左好幾樣燒物, 送酒勁正🍻.
香草水牛芝士條 (HKD58)
香草水牛芝士條

芝士黑松露大啡菇 (HKD35)

燒羊架 (HKD35@)
燒羊架

燒豬大腸 (HKD28), 燒京葱串 (HKD19), 金菇牛肉卷 (HKD28), 一口和牛串 (HKD29), 炭燒法國鵝肝 (HKD68)
燒豬大腸

見到隔離枱一大個木盤好似食緊串燒放野真係搞到勁肚餓的!! 我地剔左中辣唔係講笑, 辣到鼻水都流埋🤣, 好彩一人一大杯啤酒🍻救火🔥, 我最鐘意燒豬大腸真心超香勁脆呢👍🏻金菇肥牛一份3卷好足料, 燒鵝肝都係高質推介之選, 一口和牛未至於入口即溶但一定唔係hea食材, 充滿油香又易咬開.
招牌茄子燒 (HKD32)
招牌茄子燒

茄子肉燒得腍軟一拮就起🤩, 連灑滿面頭嘅葱蒜實在惹味, 上次食過果然係encore嘅thumb up之選.
鐘意飲啤酒嘅buddy, 不妨order時問問店家(佢地好nice的)有無啤酒嘅promotion話唔定有驚喜呢🍻🍻🍻🍻🍻!! 大埔人黎講非常就腳, 酒吧黎講眼見全部後生仔女, 好nice之餘仲保持到成個場地好乾淨衛生, +++++++加分👍🏻.
2020-03-12
KIRIN FROZEN Beer櫻花味