2022-10-10 97 瀏覽
去酒吧係為啲咩?氣氛、情調、relax!呢間酒吧有齊所有嘅元素,絕對係值得非大埔住戶都值得過嚟一試嘅優質餐廳!先講主打嘅八點前happy hour 紅白酒氈湯力全部買一送一,甚至可以八點前嗌定先,九點10點再慢慢上嚟飲,淨係呢點已經慳返唔少,極之吸引!酒嘅質素當然係好,杯gin好濃,絕對唔會好似某些餐廳咁樣落得兩滴然後汽水多過酒~嘢食方面亦都係無出其右,小編試左以下幾款食物:1️⃣西班牙海鮮炒飯⭐️⭐️⭐️⭐️最難煮嘅risotto都俾佢整得出神入化,飯粒唔會太軟影響口感,煮嘅火候可以話係計得啱啱好,煮得唔夠時間又會太韌,海鮮亦都好足料,有蝦有帶子有青口,值得一試!2️⃣印度烤雞⭐️⭐️⭐️⭐️本來以為餐廳只係擅長西式嘅菜,估唔到好考功架嘅東南亞菜式都能夠拿捏得如此優秀。印度菜嘅香料係最緊要,餐廳能夠將調味掌握得剛剛好,唔會太鹹,同烤雞嘅肉汁配合得天衣無縫,外脆內軟,再次推介~3️⃣豬肋骨⭐️⭐️⭐️⭐️呢度菜式除咗要鎖住肉汁,選材都好重要,而呢度揀嘅豬肉又滑又香豬味,而且剛剛好黐住肋骨嘅一啲筋位置,好有咬口又唔會覺得好乾。唯一可以挑剔嘅地方係唔知點解餐廳唔關門,有蚊飛入嚟,不過餐廳都好體貼地放咗啲蚊香驅蚊,總括而言係值
1️⃣西班牙海鮮炒飯⭐️⭐️⭐️⭐️

2️⃣印度烤雞⭐️⭐️⭐️⭐️

3️⃣豬肋骨⭐️⭐️⭐️⭐️
呢度菜式除咗要鎖住肉汁,選材都好重要,而呢度揀嘅豬肉又滑又香豬味,而且剛剛好黐住肋骨嘅一啲筋位置,好有咬口又唔會覺得好乾。唯一可以挑剔嘅地方係唔知點解餐廳唔關門,有蚊飛入嚟,不過餐廳都好體貼地放咗啲蚊香驅蚊,總括而言係值得一試嘅
  • 西班牙海鮮焗飯