2022-05-08 353 瀏覽
朋友推介大坑呢間手工意粉小店,決定提前兩星期訂枱一試!12:30餐廳先開門, 不過12:15舖頭門外已經排咗一條小隊,令我更加期待🥹今次被安排坐靠窗嘅位置,坐低之後,店員嚟到我哋座位面前,同我哋講解餐牌同today’s special,好有禮貌,已經加咗印象分✅點左一個signature 海膽魚子意粉(Sea Urchin pasta) 同澳洲和牛面頰肉扁面(Stewed Wagyu Cheek Tagligatelle) 海膽同意粉嘅份量分配得啱啱好,上面嗰幾粒魚子有少少畫龍點睛嘅效果😋一切落舊和牛面面頰肉就知道好冧,同個汁係絕配啊!兩款手工意粉都好煙韌彈牙,chewy嘅程度剛剛好!兩款意粉食落口嘅感覺截然不同,感受到廚師製作嘅用心!鍾意甜品嘅我又點可以缺少甜品!再叫咗個tiramisu作finale😋

一切落舊和牛面面頰肉就知道好冧,同個汁係絕配啊!

澳洲和牛面頰扁面

澳洲和牛面頰扁面