2024-05-01 22 瀏覽
火車頭大坑出名好多美食,而越南餐廳嚟講,火車頭越南餐室就比較有名氣,而且食物有質素。今日喺附近做完嘢,想快食晚餐,所以決定食越南餐廳。(嘢食起碼唔使等好耐)😍😍😍座位唔算好多,但係大部份食客食完都走,所以等我入咗時間唔算太長。我哋叫咗一個生牛肉河粉,香茅豬扒河粉,同埋一個鐵板蒜香大蝦!🤪生牛肉河粉,望落好細碗,但係其實食落係好大碗。湯底濃味,但係絕對唔會太鹹,所以一路食麵一路有一個湯,非常之好食。生牛肉質感好好!而且河粉絕對冇overcook,由於餐廳會煮得太耐,搞到河粉一夾就爛晒!而香茅豬扒河粉嘅豬扒份量好多,而且厚切!所以咬落去嘅口感好好😍😍😍最後係鐵板大蝦,每一隻都勁大隻,啖啖肉,配上埋佢哋餐廳自己調製嘅蒜香汁🤤🤤🤤直頭想叫多碗白飯😆😆😆連埋洋蔥一齊食,味道好夾!由於太飽嘅關係,今次冇叫特飲,下次再嚟拆蛋嘅時候,想試吓佢嘅特飲🤤🤤🤤
火車頭