今晚食咗一餐好彩頭嘅日本放題,起頭呢啲藍梅醬甜蝦,開胃得嚟鮮味十足,之後啲三文魚籽山芋水雲,同柑橘醋海蜇一樣,酸酸地好提神咁。個胡麻醬鹿兒島黑豚肉沙律攞到我大拇指👍,啲肉嘅肥美同胡麻醬咁配,真係百搭!壽司部分講真,實在係好食到停唔到口,那個吞拿魚腩、油甘魚、帆立貝,新鮮到流晒口水💦,安樂窩一樣嘅口感,食落去真係心都融咗。呢輪又點少得刺身,五款款款必擒,尤其係火炙和牛,香味撲鼻,食落簡直幸福爆棚。湯品嘅木魚花柴菜大蜆湯同樣表現唔差,清新提神嘅湯頭,熱辣辣飲落有種暖笠笠嘅感覺😊。至於磯燒鮑魚和薄燒安格斯牛肉蒜片卷嘅燒物,唔愧係高手烤製,倆口肉食落彈牙得黎唔柴,真心不錯。揚物三寶出場,松葉蟹腳、鮮蝦芝士腐皮卷、日本蠔天婦羅炸得又香又脆,但一啲都唔油,好驚喜😍。最後嘅蜜瓜同芒果糯米糍,蜜瓜清甜芒果糯米糍Q彈,畫上美味句號。總括來講,今次食得一頓實在,食飽又食得舒心,下次仲想再嚟!