餐廳: 屋子咖啡
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2014-03-31 2668 瀏覽
喱間CAFE都相當唔起眼, 地點又隱蔽, 真係唔係朋友介紹, 都唔知有喱間野.招牌都唔易睇到, 入內環境幾靚, 幾特別, 好多佈置. 其實都全場坐滿, 我地坐咗個近門口對牆邊坐. 餐廳主打唔係主菜, 係甜品, 所以晚餐選擇唔多. 我點咗個吉列豬扒定食 - 沙津, 配菜(唔記得係乜, 因為唔岩我口味).沙律幾好味, 吉列豬扒都炸得唔錯, 分量適中, 夠我一個女人仔食.  熱鮮奶抺茶欠缺抺茶味, 味道比較淡. 抺茶份量如果多少少, 就好了!個人認為喱度最特別既地方係個廚房, 開放式得黎係好屋企feel, 廚房面積我估大約佔成間店既5分2位置, 所有野都係由喱一個廚房準備, 入面有起碼3-4個廚師, 因為廚房大所以並不感到擠迫, 透明度極高, 企起身已經好清楚望到廚師起度做緊乜, 又唔會好大油煙, 我好like 個廚房!!餐廳仲有獨位洗手間! 讚! 有自己洗手間仲要乾淨既餐廳真係值得一讚, 因為我覺得對餐廳黎講, 洗手間係可有可冇, 不過對食客黎講, 我覺得係必需既, 因為以喱一類以cafe經營模式, 係為客人有一個悠閒既感覺, 所以客人逗留餐廳既時間都唔會短, 無論人有3急或者只係想洗下手

餐廳主打唔係主菜, 係甜品, 所以晚餐選擇唔多.

餐廳仲有獨位洗手間! 讚! 有自己洗手間仲要乾淨既餐廳真係值得一讚, 因為我覺得對餐廳黎講, 洗手間係可有可冇, 不過對食客黎講, 我覺得係必需既, 因為以喱一類以cafe經營模式, 係為客人有一個悠閒既感覺, 所以客人逗留餐廳既時間都唔會短, 無論人有3急或者只係想洗下手, 都會需要用一用洗手間. 我覺得無論係店主為客人或員工而設置一個乾淨既洗手間都好, 喱一種貼心既態度, 值得一讚! 我絕對會因為個厠所已對喱間餐廳給一個更高評價.

2014-03-07