大圍小食✨|大圍 25年老店 香港傳統街頭小食✨|《25年香港街頭小食》✅香港各區到新興咗好多唔同款式嘅小食,掃街嘅選擇款式比以前多咗,但係價錢已經唔係好似以前咁貼地,可能一樣小食已經等於一餐飯嘅價錢。大圍小食係集中左香港各款唔同街頭小食嘅一間小店,位於大圍站對出嘅位置。位置方便,款式都好多樣,仲要即叫即整,新鮮熱辣,梗有一款啱你,仲要價錢好貼地同親民,間唔中去篤串魚蛋燒賣都幾正💕👉🏻煎釀三寶款色好多,連西蘭花,菇都有。當然唔少得基本款色,每件都大大件,魚肉都唔錯👌🏻👉🏻炸物:炸燒賣炸雞脾臭豆腐炸餃子最令我驚艷就係炸餃子,平時食小食都真係好少食炸餃子,佢地既炸餃子有分辣同唔辣,兩款都好食,餡料就係肉碎同粉絲,味道幾好☺️👉🏻串燒豬頸肉雞肉原隻魷魚黑椒牛丸龍蝦丸墨魚丸司華力腸佢地尼度竟然有串燒,仲要即叫即燒,聞落勁香,食得出好夠火候,味道都好好,可以自行加調味粉。肉質方面都唔錯,凍冰冰食番串熱辣辣嘅串燒真係幾正😂😂💕👉🏻鹵水鹵水雞髀牛百葉水魷八爪魚鹵水雞髀好入味,肉質好嫩滑,識食一定食埋雞皮,好嫩,滑lulu, 牛百葉八爪魚同水魷都好夠爽口👌🏻👉🏻碗仔翅好足料😂😂揀左個細碗仔翅都夠曬👉🏻生
大圍小食✨

好足料😂😂揀左個細碗仔翅都夠曬

👉🏻生菜魚皮餃
鍾意食魚皮餃既朋友一定唔可以錯過

👉🏻咖喱三寶
佢地嘅咖喱真係無得輸,個咖喱醬真係好夠濃郁🫶🏻