餐廳: Amplifier Restaurant (積福街)
資訊:

2024-01-31 317 瀏覽
今日同老公到呢間餐廳慶祝生日,餐廳位於大圍站附近,餐廳氣氛好好,現場有live music,仲可以點歌,我哋叫左個二人套餐~白酒忌廉青口:青口好新鮮,白酒忌廉汁好濃郁 creamy,充滿白酒香同青口嘅鮮味,配埋香脆多士,係一道鮮美的開胃菜。慢煮西班牙八爪魚暖薯仔沙律:八爪魚慢煮後加咗醬汁烤到焦香,咬落去保持爽口嘅感覺,亦保留左八爪魚嘅肉汁同鮮味~ 薯仔連皮烤得好香,加埋新鮮爽脆沙律菜配上油醋汁同沙律醬,非常清新開胃香煎鵝肝(+$30):鵝肝經過香煎,外酥內嫩,帶有濃郁的鵝肝香氣,每一口都能品味到鵝肝豐富口感,鹹香同濃郁嘅油脂~ 配上蘋果蓉醬汁酸酸甜甜,剛好平衡鵝肝嘅油膩~ 蟹肉龍蝦濃湯:熱辣辣暖笠笠,湯汁濃郁,帶有蟹肉和龍蝦的鮮味,濃稠度適中又唔會太鹹~ 香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵:帆立貝好厚身大大粒,肉質新鮮~ 意大利麵的彈牙口感與蕃茄醬的酸甜相互融合,酸甜開胃~慢煮美國威靈頓牛柳:賣相好吸引,擺碟精緻,份量非常大份~ 酥皮酥脆,牛柳經過慢煮處理,保持了其嫩滑的口感,搭配著香氣四溢的威靈頓醬汁,帶來一種濃郁的肉香~是日甜品:朱古力蛋糕賣相精緻,餐廳好貼心咁寫咗字同擺埋蠟燭🕯️~ 蛋糕

白酒忌廉青口:

香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵:
香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵

慢煮美國威靈頓牛柳:

是日甜品:朱古力蛋糕
賣相精緻,餐廳好貼心咁寫咗字同擺埋蠟燭🕯️~ 蛋糕朱古力味濃郁香濃,口感細膩,甜度適中,令今次用餐體驗更加圓滿~
朱古力蛋糕

餐廳菜式選擇豐富,價錢合理;環境氣氛有格調,仲有live Music ;服務態度周到細心,會因應客人用餐嘅節奏上菜~
白酒忌廉青口
慢煮西班牙八爪魚暖薯仔沙律