2023-12-03 162 瀏覽
大圍站有個新商場圍方,但好似內裡餐廳性價比不高,反而行10分鐘的田心附近呢間雞煲烤魚幾高汁。烤魚有2款 ( 海爐魚及原條魽魚),雞煲有4款(辣雞,藥膳雞,花雕醉雞及椰子雞)任君選擇,我最後揀左椰子雞,簡單清淡又可以品嚐到雞的味道。店員仲幾細心,問下我地要咩煲同想咩小食,因為準備需時,我地再慢慢揀埋其他餸,其實呢d先叫服務態度,有時覺得QR CODE落單少咁左D service,呢頭就唔同👍主菜 椰子雞煲🐔雞件至少有20小件,唔會係d頭頭尾尾,估唔到半份都咁大份。除左雞件,仲有大量配料(椰子,桂㘣,南北杏,杞子,紅棗),令到個湯底好Juciy好濃味🤤🤤雪花肥牛(細)望落好靚仔,雪花分明,大大塊,幾抵食,每件淥2淥,放入口,有咬口及牛味😋生根基本野,打邊爐必備,用黎索湯享用湯底XD小食 黃金卜卜脆 即叫即炸,小心辣口,餐前小食來講就perfect池涼拌川辣味魚皮川辣控必點,又香又麻,魚皮及青瓜絲將辣香發揮得淋漓盡致,飲住啤酒食,一流🥳嘉士伯Smooth 🍻印象中價錢不比外邊貴,唔需要冰桶都夠冰飲,自動波比2個杯,Cheers

主菜 椰子雞煲🐔

雪花肥牛(細)

生根

基本野,打邊爐必備,用黎索湯享用湯底XD

小食

黃金卜卜脆

即叫即炸,小心辣口,餐前小食來講就perfect池

涼拌川辣味魚皮

嘉士伯Smooth 🍻