2024-01-17 309 瀏覽
究竟喺大圍泰咗個泰國角落啦?肚餓掃蕩下,揾到間泰式食堂,一行人就撲埋去。第一擊,係咁講「牛肉串燒青木瓜沙律」,頂你個脾!嗰青木瓜絲鮮甜,牛肉腍滑得滯,跟住個「香葉包雞」,啊~我話你知,燒得外香內嫩,一咬個汁流晒,好吃到停唔到口呀。😋嚟到番「青咖喱豬頸肉」嗰關,實有問題,佢啲豬頸肉濃郁多汁,青咖喱辣得嚟唔燥,同香滑嘅黃薑飯一齊食,簡直係絕配!至於飲品,泰式奶茶幾得掂,順滑中帶點茶香,清甜得嚟,幾歡心。💫光顧完,肚仔滿足到喺度打滾,街道上嘅泰式風味夠格,感覺好似置身曼谷嘅夜市。等下次再揾個日子,揼返嚟試多啲佢哋嘅正餐。宜家諗返起啲滋味,都仲流緊口水。大家有機會的確要試吓!🍴