2024-04-26 46 瀏覽
這間位於大圍老字號的舖頭無論早茶或者晚市都是非常成功,難怪咁多年屹立一定有個原因超值乳鴿套餐兩大隻紅燒乳鴿淨係見到賣相都已經流晒口水兩隻乳鴿紅燒熱騰騰紅卜卜的放上枱非常香噴噴 。 脆皮肉嫩肉汁鮮味成隻碟都係肉汁 。 而且厚肉非常。亦都唔會有肥膩嘅感覺。 兩大隻可以食過滿足。沙田新強記雞粥同樣地,全個粥有少少黃色 。一睇就知雞油十足雞味十足。 吃落去果然非虛,雞味濃郁,粥的口感綿綿的,加上啖啖雞肉,落足料落重料,美味非常,果然係舖頭的代表作之一金銀蛋莧菜同樣地,非常足料,蔬菜新鮮,可以帶來清新的感覺唔會太過油膩,配上金銀蛋蒜頭等等外觀美麗,味道又美味另外散叫 粟米龍躉石斑塊龍躉石斑塊首先經過油炸 肉質鎖緊喺入面保持鮮嫩 外面脆卜卜 。加上美味粟米汁。 調和口感不至於太熱氣。大大嚿龍躉石斑塊非常豪華,可以用這些方法做出更加巧大師傅功夫,一啖一啖的魚肉,真係好好味呀。蜜汁叉燒王一邊係瘦叉燒 一邊係肥瘦叉燒無論兩邊都非常非常好食全部都係厚切,口感滿足蜜汁甜美就算肥叉燒的部份,脂肪位置也是非常爽口,我認為這個叉燒王每次來親新強記都一定要叫就咁食,一邊飲酒,或者配上白飯,都係非常配合的,100分

超值乳鴿套餐

兩大隻紅燒乳鴿
淨係見到賣相都已經流晒口水
兩隻乳鴿紅燒熱騰騰紅卜卜的放上枱
非常香噴噴 。 脆皮肉嫩肉汁鮮味

沙田新強記雞粥

金銀蛋莧菜
外觀美麗,味道又美味

另外散叫
粟米龍躉石斑塊

蜜汁叉燒王
一邊係瘦叉燒 一邊係肥瘦叉燒
無論兩邊都非常非常好食
全部都係厚切,口感滿足蜜汁甜美
就咁食,一邊飲酒,或者配上白飯,都係非常配合的,100分。