2023-12-09 875 瀏覽
想用心記錄生活痕跡,所以努力寫食評紀錄補返前幾個禮拜日入大埔睇朋友證婚之後搵下有咩得大埔先有,其他地方無既小店見到呢間Goldy 係街市中的法式西餐廳,因為睇食評都有話性價比/味道/ 服務一般,我地只係都係抱住試一試既心態黎到望到餐廳唔大,大概得二十個座位上下waiter 有心提示可以坐bar 台唔係可能會等好耐,我地都有提出如果有普通台可唔可以到時幫我哋安排轉 (答左可以) 之後落到上菜,waiter 其實服務正常(不過最後無幫我哋轉到枱,反已幫遲過我哋入嘅人,都係坐bar 台既"轉"左 )甘筍湯 正常,ok 的 呢個牛角包我可以比五星脆+ 多蛋+ 黑松露 當然佢唔平 好似$8x 但都足料白酒燉雞配白飯有白酒味,同埋雞都好多件!不過只可以話法國菜真係唔易煮感覺用既材料都唔係平,但個味梗係比普通西餐輸蝕... 牛排少失望,第一無得簡medium / 再生d 切開就好熟煎得靚,但相對自己就唔鍾意呢個口感甜品味道正常,ok 的最後一個覺得幾得意,覺得餐廳中/ 英文名無咩聯繫,唔知有無特別意思
想用心記錄生活痕跡,所以努力寫食評紀錄
補返前幾個禮拜日入大埔睇朋友證婚
之後搵下有咩得大埔先有,其他地方無既小店

黎到望到餐廳唔大,大概得二十個座位上下

之後落到上菜,waiter 其實服務正常

甘筍湯 正常,ok 的

呢個牛角包我可以比五星
脆+ 多蛋+ 黑松露
當然佢唔平 好似$8x 但都足料

白酒燉雞配白飯
有白酒味,同埋雞都好多件!
不過只可以話法國菜真係唔易煮
感覺用既材料都唔係平,但個味梗係比普通西餐輸蝕...

牛排少失望,第一無得簡medium / 再生d
切開就好熟
煎得靚,但相對自己就唔鍾意呢個口感

甜品味道正常,ok 的