2022-06-21 180 瀏覽
甜姨姨直頭係本地刨冰界嘅代表 唔少人諗起本地刨冰都會第一個諗到佢哋❄️💛 聞名不如見面 見銅鑼灣店重開就即刻去食🤤🛫黃到金🥭✨ ($108) 哩個楊支甘露味嘅刨冰黃黚黚咁 齋睇都覺得清涼不少🌬🌞 刨冰都磨得幾細 果汁味食落冇想像中咁甜🐝🌟除咗芒果味仲食得出柚子汁 勁refreshing!!🧊好鐘意佢入面擺咗唔少配料 有西米芒果肉仲有埋芒果布丁🍮 食到底嘅時候真係好似食緊楊支甘露😍🥭 果然去港式甜品舖食芒果甜品係唔同啲嘅~ 初心💕🦩 ($98) 刨冰個名咁有詩意 唔講都未必知佢係士多啤梨乳酪味🎻🍓哩個刨冰走creamy路線 完美結合士多啤梨同乳酪兩樣材料🧑‍🤝‍🧑💒 好似飲緊士多啤梨奶咁🥛💌 雖然風格迴異☯️🛰 不過佢同黃到金一樣充滿配料 有士多啤梨乾 椰果 抺茶啫喱等🍵😋 甜姨姨好細心🫂💘 兩座刨冰都有少少果汁 可以喺食到中間嘅時候加落去 令冰嘅味更加出🪅🕺如果刨冰有埋新鮮士多啤梨嘅話就好lu~ 甜姨姨嘅其他冰款同甜品都好吸引👀🍽 希望可以試埋其他味🎨👅

黃到金🥭✨ ($108)

初心💕🦩 ($98)

甜姨姨嘅其他冰款同甜品都好吸引👀🍽 希望可以試埋其他味🎨👅