2018-07-21 193 瀏覽
今日經過開銅鑼灣💕決定又去食呢間咁出名嘅炸雞😋呢間炸雞其實都幾好~如果人多嚟食就可以叫套餐😝平啲之餘仲可以試多啲唔同款式~今次我就叫咗個二人餐,首先叫咗提子特飲!上面除咗大杯大杯大杯之外仲有條想不到嘅冰條。開心到小鮮肉老公一個點!佢話估唔到飲嘢都有雪條食!嘻嘻!而細佬小BB就點左杯好有少女心嘅菊花特飲⋯⋯清清地得來又可以降火~~由於二人餐唔夠嘢飲,所以人妻就點左杯柚子特飲,柚子特飲就較為濃郁甜甜酸酸再配上梳打水解油膩一流!!首先雙拼炸雞我哋揀咗蜜糖芥末味和鹹蛋味~蜜糖芥末味炸雞炸得恰到好處!炸粉脆脆的!在融合外層甜絲絲的醬汁~有層次得來,又唔會太油膩!鹹蛋炸雞就勁啦⋯⋯脆得來咬落口鹹鹹香香,同平時食開嘅炸雞真係好大分別,不愧係創意+期間限定!最緊要係冇油益味。而且唔會太油!值得一讚由於擔心唔夠食所以叫多咗個四色芝士pizza!芝士除咗有拉絲效果之外!而且餅底薄得來激脆,配上濃濃嘅芝士味,真係好好味哦!紫菜薯條完全冇得輸,薯條又粗又飽滿,上碟啱啱好而且熱辣辣,紫菜又多!最後水冷麵涼涼的,配上青瓜絲雞蛋和蘿蔔絲,甜甜酸酸非常開胃!總括而言今次第一次非常美好的體驗而且份量非常之多,其實四個人
提子特飲
菊花特飲

柚子梳打

鹹蛋炸雞就勁啦

四色芝士pizza

紫菜薯條

水冷麵

總括而言今次第一次非常美好的體驗而且份量非常之多,其實四個人都夠食,哈哈
可想而知有幾抵食
2018-07-06