前幾日同細仔食下午茶,去咗呢間法國可麗餅專門店chill下 😊可麗餅對於我嚟講就唔係成日食,不過每次都係好回味,呢間Café Crêpe 都唔例外,仲要係法國傳統做法喎,點都要試下嘅 😋之前食都係同兩個仔share食一份,小吃多滋味,今次去因為好肚餓 😂 所以一人一份唔好爭 😆👍🍓 Strawberry & Banana🍌新鮮草莓及香蕉 可麗餅(加咗 Whipped Cream 奶油忌廉) 見到店員唧cream 果下真係好邪惡呢!大大舊 😆 草莓同香蕉真係好新鮮,我仔一路切開,我坐對面都聞到鮮果香味 😦當時我叫果份未到,睇住我仔食,我相信可麗餅造得好香好滑漏,因為我仔食到好似食河粉咁,佢唔係切開食,佢食食下好似食河粉咁 嘒入口食!😂引死人咩!😁水果配料俾得好夠,仲好心機疊得好靚,加埋忌廉食落口幸福感滿滿!睇見都開心 😊❤️🍵 Matcha & Berry Parfait 🥞朱古力可麗餅 配 抹茶忌廉芝士、開心果脆脆 及 紅莓醬(注意:有提子乾)賣相好吸睛!😍睇到我唔捨得切開佢啊 😆全部材料都係我嘅至愛 🥰❤️❤️❤️都係一樣俾足料,仲要放得好均勻!每一啖都食到抹茶cream、開心果脆同紅莓醬!

🍓 Strawberry & Banana🍌
新鮮草莓及香蕉 可麗餅
(加咗 Whipped Cream 奶油忌廉)

見到店員唧cream 果下真係好邪惡呢!大大舊 😆
引死人咩!😁

🍵 Matcha & Berry Parfait 🥞
朱古力可麗餅 配 抹茶忌廉芝士、開心果脆脆 及 紅莓醬
(注意:有提子乾)

賣相好吸睛!😍
睇到我唔捨得切開佢啊 😆
全部材料都係我嘅至愛 🥰❤️❤️❤️
都係一樣俾足料,仲要放得好均勻!每一啖都食到抹茶cream、開心果脆同紅莓醬!💯
Matcha & Berry Parfait

酸酸甜甜又有口感🤤 初頭以為細細份,點知我差d食唔哂,原來一份都咁飽肚架!😄

🍍Pina Colada - French Soda 🍹
Pina Colada Soda

平時喺餐廳或酒吧係cocktail嚟,但呢度就配梳打,變成連小朋友都可以飲嘅特飲 😀👍
菠蘿同椰子比例感覺剛好一半,大家嘅味道沒有互搶,菠蘿甜味配椰子香味, 梳打氣又夠,就算配甜味可麗餅都唔怕漏,好好飲 🥰

🍫 Hot Chocolate
Hot Chocolate

非常香濃!因為跟返法式,所以面頭加咗邪惡嘅厚厚忌廉 😁
飲落口好順滑 😋 不過覺得愈飲愈甜 😆 建議太怕甜嘅,落單果陣可以要求落少d忌廉或者走忌廉吧。

睇落細細間,但平日下午都keep住有人入嚟食呢 😀 坐得好舒服,另外服務態度都唔錯,個個店員都好nice 😊

2023-04-06
下午茶