邊個唔想發一場好夢💭Le Reve係一間高級法日Fusion Fine Dining Restaurant🍽 而餐廳名係法文,意思為夢💭當晚,Waiter好有心機同我介紹餐廳既佈局、擺設等等既背後意思同意義🧡我自己就覺得好得意,好似又上左一課咁😂呢個係當晚既Menu,好記得Waiter講過餐廳希望客人係呢一餐飯到好似置身係夢人面,所以會有2個Surprise Dishes, um that’s right! You never know what will happen in your dream💭佢地將餐包放係一個麻布袋入面,好有Gimmick, 而且餐包嘅款式都好多,例如有牛角包同竹炭曲奇,仲要暖笠笠☺️之後就到呢個Appetiser, 係一個蕃茄仔配芝麻醬,蕃茄仔好新鮮,好清新👍🏻呢一個香煎帶子係我全晚最喜歡既一道菜,到而家都念念不忘😣佢地用左北海道既帶子刺身,輕輕煎到金黃色,完全食得出鮮味,配埋綠豆醬,出乎意料地夾🤤第一道Surprise Dish表面睇就係一個龍蝦,最surprise嘅係,藏係下底既蛋沙津配龍蝦肉,真係不得不佩服廚師嘅心思👍🏻當你以為Surprise Dish無
邊個唔想發一場好夢💭

Appetiser

Pan  Served  Hokkaido  Scallop

第一道Surprise Dish表面睇就係一個龍蝦,

當你以為Surprise Dish無比到你大大啖既龍蝦肉,點知之後就到Lobster Tail既出現。
龍蝦肉有配兩個sauces, 而我最中意就係mustard seed cream sauce💕
Lobster  Tail

而第二個Surprise Dish就係有燒鮑魚既湯,Waiter會係你面前燒一燒,再放係湯上面,好似一個高級版既關東煮,友人表示十分喜歡🧡
Surprise  Dish

主角到啦🤘🏻我同友人分別叫左唔同既main course share👅

日本和牛肉質好鮮嫩,個人認為配海鹽係最夾。
Kagoshima

Cod Fish我係其中一個好surprise到我嘅一道菜,魚既口感好嫩滑,配埋個saffron clam cream sauce, 味道層次更加提升👍🏻
Japanese  Cod  Fish

之後就係甜品既時間啦🤓

呢一餐真係名副其實可以帶你入夢中,唔單指係Surprise Dishes, 基本上所有菜都above我地既expectation, 完全感受到廚師嘅誠意同功夫💕 另外,當晚serve我哋嘅waiter都值十個like👍🏻

2019-06-18
Appetiser