餐廳: 天天海南雞飯 (ELEMENTS圓方)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-15 191 瀏覽
黑松露墨魚蝦多士 必點 推介❤️望圖片覺得好靚,忍唔住嗌咗。 上邊嘅黑松露醬配合埋裏面嘅蝦滑同埋墨魚滑,成個餸好花心思好有層次。 裏面分別有脆卜卜多士,仲夾雜着墨魚滑同埋蝦。 墨魚滑同蝦都好新鮮,調味亦唔會太過濃郁。 所以配合左上面嘅黑松露醬汁,啱啱好! 側邊仲有個炸蝦頭可以食! 天天海南雞(中份)雖然係中份,但係好大份。見佢講話天天海南雞同普通海南雞嘅分別就係佢哋係用雞汁淋落去整熟佢,所以食落去都食得出海南雞嘅肉比較嫩滑,而且雞唔會好肥。 佢本身亦都有啲雞汁調味,再配合埋本身有三個醬料。 佢嘅薑蓉醬唔係中式嘅薑蓉。 佢嘅味冇咁鹹比較係清清地嘅薑味。 中間嗰個辣醬就比較特別,又唔係泰式嘅辣醬可能係新加坡特產!🤣👍🏻食落去酸酸辣辣少少香茅味,三個醬汁,我最鍾意呢個!雞油飯(細)本身見佢油飯要$39覺得有啲貴,原來好大碗嘅! 起碼係三到四個平時酒樓嘅碗! 佢嘅油飯好香,少少香茅青檸嘅配料味,食落去口感好滑。 再加埋海南雞肉嘅鮮甜同埋嗰啲酸辣醬汁。 同個油飯配合得好好。酸湯石班魚味道同出邊嘅酸菜魚差唔多,但係食得出佢味精唔係好多。食落去清清地嘅酸辣味,老人家小朋友都可以食! 石斑塊新鮮,有啲
黑松露墨魚蝦多士 必點 推介❤️

天天海南雞(中份)

雞油飯(細)

酸湯石班魚
味道同出邊嘅酸菜魚差唔多,但係食得出佢味精唔係好多。食落去清清地嘅酸辣味,老人家小朋友都可以食! 石斑塊新鮮,有啲有少少骨! 而且份量又係好大,都幾抵食!

環境舒適位置非常寬敞,唔知係咪因為位置喺圓方餐廳嘅服務簡直一流! ❤️ 個侍應好好禮貌重要保持微笑🤣 令到成個晚餐都好愉快!
2023-12-14
  • 黑松露墨魚蝦多士