2024-01-05 237 瀏覽
食咗夜晚出嚟,隨意行行下發現隻串燒舖頭,真係色香味俱全!開胃嘅開邊燒雞中翼,吓,孜然味濃得嚟仲惹味過,啖啖肉皮脆肉桂😋。再黎個汁燒魷魚鬚,味道夠晒嗆,魷魚條夠晒彈牙,食落真係話唔出嘅開心。🍢萵筍嘅脆口感,真係幫助消化,清新爽口。再有蒜蓉燒生蠔,熱辣辣上枱,蒜蓉香味一撲鼻嚟,生蠔又大又肥,juicy得很!講起啲小甜番薯,細細粒既入口即溶,甜蜜蜜嘅感覺真係正!黑豚豬肋條軟滑又多汁,辣粉一撒,啖啖嘅鹹香好過癮。鹽燒大腸外皮焦香,一咬落去油光發亮,肥瘦得宜。至於清酒蜆,帶點醇厚清酒香氣,蜆仔鮮美得不得了,食完串燒嚟件清酒蜆,真系相宜得嚟!串燒好每一樣都惹味,食咗一大輪仲想再食,啲辣度仲可以揀,食得舒心飽肚。下次夜晚想食串燒,記得黎呢度望望啦!🔥🔥🔥