2019-05-26 126 瀏覽
之前食過黃大仙嘅同一間店,覺得唔錯,今次就入到黎沙田呢度再試下先。依間分店同黃大仙嗰間有啲唔同,面積比較細,好似冇咗甜品嘅Menu,但係勝在選擇都多元化,食物質素都唔錯,平日都有唔少嘅客人。餐廳嘅Menu都好得意,好有漫畫嘅感覺。令我哋都好有驚喜嘅電擊雞翼,放入口我先知道原來佢係凍架。甜甜地辣辣地,外皮好脆,仲好細心去咗當中其中一條骨,食得方便啲。係一個好正前菜😊又鍾意芝士又鍾意鰻魚嘅我,非常之欣賞呢個芝士鰻魚卷,鰻魚好大條,與芝士同埋青瓜配合埋一齊食非常之好味😊平時我好少食牛舌,今次呢個真係令我改觀!非常之林、香、入味。佢用鐵板上可以keep住溫度,慢慢食慢慢品嚐,正!第一次食白咖喱烏冬,口感好幼滑,烏冬又非常之有彈性,好夾😊白cream醬下邊 嘅烏冬感覺好似撈勻左薯蓉咖喱,一齊食好好味😊終於到豬扒飯啦,我估唔到係咁高咁大份。佢上面嗰啲係生菜絲,之後有豬扒,洋蔥,再係白飯。下次可能再有四五個朋友一齊食嘅時候點依個都OK。我哋食嘅時候先拎走咗啲生菜先,再係好大份嘅炸豬扒,同埋好多飯。哈哈。豬扒好香脆,夾埋生菜好好味😊最後嘅依個燒茄子,初頭以為感覺好似燒汁燒茄子,但食入口覺得有點似腸粉甜
餐廳嘅Menu都好得意,好有漫畫嘅感覺。
電擊雞翼

雙重芝士鰻魚卷
鐵板煎鬆軟牛舌

白咖喱烏冬陪配炸雞

第一次食白咖喱烏冬,口感好幼滑,烏冬又非常之有彈性,好夾😊

大版豬扒丼

田樂麵豉燒日本米茄子
最後嘅依個燒茄子,初頭以為感覺好似燒汁燒茄子,但食入口覺得有點似腸粉甜醬溝麻將溝芝麻嘅甜香味。口味新嘗試!haha
2019-05-23
電擊雞翼