2020-10-16 834 瀏覽
Non kitchen係牛頭角工廈區既一間西餐廳,燈光昏暗幾有情調,仲有掛上星星同燈泡裝飾,非常有氣氛好多傳媒之前都有報道過呢到有任食澳洲穀飼肉眼扒,非常受歡迎,今次去就冇呢個優惠,就叫左個二人套餐 $548------餐包分別有提子包同埋麵包條,仲附上牛油忌廉,提子包單邊有烘脆,所以食到一邊鬆軟,一邊脆口既口感,牛油好軟滑,配包食不錯凱撒沙律賣相雖然有點普通,但灑上了好多芝士,而且沙律菜幾新鮮,加返分餐湯是日餐湯係番茄湯,湯上有兩粒麵包粒,不過送到時已經好腍,應該好早之前就浸在湯,破壞了口感,湯味道不錯,幾濃郁但唔會好酸,幾開胃煙三文魚薄餅薄餅鋪上滿滿火箭菜同煙三文魚,上面仲加上千島汁,一提起時真係有拉絲效果,煙三文魚唔會好咸,而且有點煙熏味,火箭菜清新唔苦澀,不過我覺得醬汁有點多,雖然味道很好,不得不提餅底,烤得非常脆口,薄得黎又有口感,邊位有點似餅乾既質感,食多一兩塊都唔會好膩炭燒安格斯西冷牛扒外觀非常吸引,面層帶燒烤網紋,燒得非常有水準,叫左五成熟,一切開肉質粉嫩,肉汁豐盈,炭燒味幾重,雖然邊位有筋,但食落都係軟腍唔韌,不過黑椒味有點搶過牛本身既味道,少調味會更好,而配菜有番茄

------
餐包
餐包

凱撒沙律
凱撒沙律

餐湯
餐湯

炭燒安格斯西冷牛扒
外觀非常吸引,面層帶燒烤網紋,燒得非常有水準,叫左五成熟,一切開肉質粉嫩,肉汁豐盈,炭燒味幾重,雖然邊位有筋,但食落都係軟腍唔韌,不過黑椒味有點搶過牛本身既味道,少調味會更好,而配菜有番茄丶薯仔同蘆筍,味道都不錯

廚師精選甜品
雲尼拿泡芙雪到好凍,再係表面淋上了朱古力醬,雙重口感同味道,仲有水果做點綴,非常完滿
雲尼拿泡芙
2020-10-15