2023-09-04 1241 瀏覽
✨素片皮鴨本身想嗌素刈包,點知個waiter聽錯😂🤣其實都幾似真片皮鴨喎,用皮夾住素鴨素醬嗰啲,包曬一齊食 就會比醬搶曬啲味。如果齋食塊素鴨,就等於食緊一塊鹹嘅麵筋,唔好預佢同真鴨肉咁🙈✨牛油果法式焗多士我不嬲都唔鍾意食avocado,因為又肥又難食🥑不過呢一款係牛油果蓉加素芝士,出奇地好食🤤💚甜甜地,好香,芝士熱起上嚟都識拉絲。而法式多士唔係好硬,外脆內軟,同🥑🧀幾夾!✨鮮茄肉醬焗意粉佢應該要叫芝士茄膏焗意粉😂😂一啲都唔肉醬的,只係裏面有少少齋肉碎同蘑菇。食落個意粉係甜,都幾香番茄味🍅意粉都有微微彈性🍝🍁✨香酥炸大腸呢個真係睇個人口味,在坐有個人好鍾意食佢,但係我食咗一舊就冇再食😂唔識欣賞😂😂就係好普通嘅炸麵筋,係炸得幾酥脆嘅~✨水東芥菜釀豆腐煲。係幾清熱嘅感覺嘅,豆腐冇咩調味,偏硬啦 應該煮咗好耐。芥菜唔苦嘅,呢煲落勁多黑椒㗎,可能想遮芥菜本身嘅苦味?啲湯好清甜咖,如果落少啲黑椒就完美!✨糖水:咋喳我最鍾意呢間嘅糖水系列,幾專業😂🙈呢碗好多豆,紅豆啊黑豆啊。✨(p.8)素芝士我都幾鍾意,其實芝士薄pizza都好正,同嗰個牛油果包一樣 識拉絲。
✨素片皮鴨

✨牛油果法式焗多士

✨鮮茄肉醬焗意粉

✨香酥炸大腸

✨水東芥菜釀豆腐煲。

糖水:咋喳

2023-09-03