【人氣台式程班長🙊3月結店前試食🙊牛肉麵 蚵仔煎 山粉圓】人氣台式餐廳,程班長台灣美食,將於3月結店!今次趕結店前試試呢間好多食店大獎既餐廳。佢係熱門item有:👀👀蚵仔煎、牛肉捲餅、清燉半筋半肉麵、玉米起司蛋捲餅等等果晚餐廳無捲餅,所以唯有試試蚵仔煎、清燉半筋半肉麵,另外飲左山粉圓。就算無堂食,外賣都好多人等緊🙊,果然係名店✏✏✏✏✏✏✏👅味道:7/10🌌環境:7/10👍🏻推薦:6.5/10______________________________【食評篇👇👇👇】🤓🤓評分benchmark參考🤓🤓✏10分 - rare heaven😇✏8, 9分 - 屬高分之作✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多 ✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d✏5分 - 伏野,零分重作清燉半筋半肉麵 (💝8/10) $55- 佢係分湯既👍,食前我用微波爐叮熱嘅湯底- 湯底唔係清雞湯果種,有少少似淡d、清d既紅燒湯底味,有少少藥材,未至於好濃,所以可以當清湯飲曬 (相比之下,老媽拌麵同樣係叫清燉牛肉麵,佢既湯底係黑椒味加清水jar😿)- 牛肉既牛味好濃,無乜好濃既滷味調味黎炆牛肉架!你可以食番牛肉
【人氣台式程班長🙊3月結店前試食🙊牛肉麵 蚵仔煎 山粉圓】

佢係熱門item有:👀👀
蚵仔煎、牛肉捲餅、清燉半筋半肉麵、玉米起司蛋捲餅等等

✏✏✏✏✏✏✏

✏7分 - 正正常常,同平時食到嘅差唔多
✏6分 - 有d失望,expect佢會好食d
✏5分 - 伏野,零分重作

清燉半筋半肉麵 (💝8/10) $55
- 佢係分湯既👍,食前我用微波爐叮熱嘅湯底
清燉半筋半肉麵

- 牛肉既牛味好濃,無乜好濃既滷味調味黎炆牛肉架!你可以食番牛肉既原味,牛肉有d似中式牛骨湯入面牛骨上既肉味
清燉半筋半肉麵

- 牛筋炆得淋,但唔係我食過最淋既,牛筋最入最中心,仍然有啲煙韌口感
- 我中意佢既麵條,又粗身又厚,有口感

蚵仔煎 (💝6.5/10) $36
- 上面有一pack醬,醬係甜甜地,有d酸梅醬同海鮮醬味,但個醬雖然好濃稠但係唔濃味,味道好淡,我每啖都好努力品嘗個醬既味,
蚵仔煎

試圖探索點解佢會咁多人讚,但真係說不出有什麼優點 🙃
- 我係對食有要求既,有興趣可以follow我,好食既我認真讚,唔好食既,我會真係彈,唔比面😎

- 整體口感煙靭靭,下面有生菜底,同一隻蛋

山粉圓

山粉圓 (💝7.5/10) 跟餐$10
- 山粉圓外面有d似奇亞籽,但山粉圓種子外圍會呈現一圈白色半透膜,個base係冬瓜茶,甜甜地
- 比7.5分因為平時好少見

overall佢個牛肉麵,湯底清清地,牛肉食番牛味(唔係滷水味),唔係for重口味既人食用。蚵仔煎就一般啦,唔係濃味,但勝在似台式平民standard咁lo~

(📍荔枝角) 程班長台灣美食
荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1樓102室