雖然落得bar 唔多唔少都係傾計吹水飲o野為主,食o野為次,但遇著間decent 又有特色食物o既酒吧,感覺都增值d!先去轉墨西哥,來round 鐵板烤牛配墨西哥薄餅($118 未加一),唔要牛肉可以揀烤雞。個牛肉因為同埋辣椒、洋蔥之類o既配菜一齊整,所以食落偏辣,口感refreshed~佢附有四款醬汁,包括牛油果醬、酸忌廉、莎莎醬(亦都即係辣味蕃茄粒) 與及芝士碎,比我之前o係另一間美式餐廳食o既版本多o左芝士,而且細看之下其實仲係mix o左深淺色兩種cheese 的!自己包自己卷,靈舍有風味。跟住飛去歐洲,德國o既代表有德國腸拼盤配酸菜、薯條($168)。淺色o個隻腸較油潤juicy,深色o個d 食起o黎有d 似熱狗腸,層皮少少脆身,各有不同。特別想讚o個個啡色醬,絕對是精髓所在,超好味,點d 腸或者薯條都一級棒!去埋隔離法國,品嚐白酒忌廉汁煲仔青口,有兩個size,要o左1/2 kg ($168)。d blue mussel 一大煲夠晒足料,個白汁亦非常濃稠,同d 菇菌互相提味,淨係單獨個湯已經好惹味。千祈唔好o徙,蘸埋蒜蓉包,令人食指大動……飲品我frd 特別讚佢o個杯ban

鐵板烤牛配墨西哥薄餅 ($118)

鐵板烤牛配墨西哥薄餅

德國腸拼盤配酸菜、薯條 ($168)

德國腸拼盤配酸菜、薯條

白酒忌廉汁煲仔青口 ($168/0.5kg)
白酒忌廉汁煲仔青口

飲品我frd 特別讚佢o個杯banana chocolate ($48),面頭簡單拉o左花很吸睛,o係朱古力o既基礎之下,聞起上o黎又多種淡淡o既香蕉氣息。
fruit punch ($68)
banana chocolate ($48)
鐵板烤牛配墨西哥薄餅
德國腸拼盤配酸菜、薯條
fruit punch ($68)
banana chocolate ($48)