真係有啲懷疑人生?係我孤陋寡聞?係我沒有與時並進?係咪只有我覺得有問題?今日係年初二,見工人姐姐放假,就諗住試吓樂園嘅牛雜。時間關係,先打電話去食肆落單,然後外賣自取。當去到取外賣嘅時間,就見到單據上係個外賣嘅價錢$129另加一服務費$12.9,共$142。當時見到加一服務費,就問職員,呢個係咪因為新年嘅額外附加費?因為如果係因為年初二嘅關係,加一,加二,甚至加三都可以理解,心甘命抵,但奇怪事就發生啦。職員回答:「唔係,一向外賣都係有收加一服務費。」我即時愕咗然。就問:「我係外賣喎,唔係堂食,何來加一服務費?何來有服務呢?」職員再理直氣壯地回應:「我哋一向都係有加一嘅。」真係100,000 個黑人問號?????之前屋企人晏晝去買外賣,都係沒有加一服務費的。而一向去其他餐廳通常只係有外賣九折,即使沒有九折,人生幾廿年都真係未試過話因為外賣有加一服務費。點解?點解?點解??????????????????????????????朋友問我點解唔即時退單?但我心諗,算啦,新年流流,無謂人哋整咗外賣又唔要,但係真係100,000個為什麼?初二,難忘!至於味道,真心,試一次可以,但可以選擇的,會揀
職員再理直氣壯地回應:「我哋一向都係有加一嘅。」
真係100,000 個黑人問號?????
點解?點解?
初二,難忘!
至於味道,真心,試一次可以,但可以選擇的,會揀其他食肆。

淨牛什
2024-02-11
15 分鐘 (外賣自取)