2024-03-10 129 瀏覽
呢間泰國餐廳係元朗讀書時一直都知,出名好食,抵食,要排隊/book位最近發現佢裝修左,就同老公拍拖去食原諒我唔記得影餐廳外觀😂大家可以網上查下,兩層白色小屋,由玻璃/綠外植物/淺木色組成,非常高雅簡約今次安排左我地上二樓,更加有私人空間,而每之點菜都按一粒掣好快有人上黎serve, 一坐低又serve 一樽有香葉既水,服務出色食泰國野一定要飲椰青😚 佢印埋餐廳名,打卡一流馬拉盞炒通菜,通菜幼嫩,顏色非常翠綠!我食泰國嘢,一定要食生菜包但唔係度度生菜包嘅調味都合心水,呢度酸味鹹味同辣味平衡得剛剛好,係我食過數一數二嘅生菜包因為店員大推蒜蓉包,我哋就叫咗個紅咖喱豬腩肉諗住用嚟點包,但係呢個咖喱自己都非常出色,有好多煎得香口嘅豬腩肉,拌上新鮮嘅蔬菜,紅咖喱冇想像中咁辣,入口椰奶味重呢個就係店員大推嘅蒜蓉,話係餐廳嘅熱門菜式,比想像中大!蒜蓉牛油味好香濃,點唔點咖喱汁都好味我哋最後仲叫咗一份泰式牛肋肉串,同平時d 餐廳d 一般牛肉串都幾大差異,牛肉味非常濃香,肉質彈牙,唔係果d "la"左好耐既淋淋肉,超級喜歡,成為全餐VIP!!!全部加埋先四百幾,性價比超高,而且真係每道餸都好好食,0伏!!
最近發現佢裝修左,就同老公拍拖去食

食泰國野一定要飲椰青😚 佢印埋餐廳名,打卡一流

馬拉盞炒通菜,通菜幼嫩,顏色非常翠綠!

我食泰國嘢,一定要食生菜包

全部加埋先四百幾,性價比超高,而且真係每道餸都好好食,0伏!!!
見佢樓上仲有大檯可能一大班人聚會,下次要再約朋友黎試多幾樣野!

• 碎肉生菜包
  • 馬拉盞通菜