~🍽: 牛陣 (九龍灣)========================‼️: 湯底為夏日限定‼️: 熟食區小食不定時更新=========================【澳洲產 特上長期穀飼牛 及北海道四元豚 放題套餐 (晚市)🥩🍲 】($298)放題時間90分鐘🕥🕥除咗可以任食穀飼牛同埋四元豚之外🐷🐮套餐仲包左任食牛舌🐮、蟹籽蝦滑🦐、魷魚同墨魚🦑喺自助區方面🍽️🍽️熟食區我哋去嘅時候小食有炸雞🐔同章魚小丸子🐙等、關東煮🍢同埋日式咖喱🍛而火鍋配料區嘅選擇都幾多✨✨有各類嘅蔬菜🥬同埋其他火鍋食材🍲蔬菜有各款菇🍄、冬瓜、蕃茄🍅等等💕💕而火鍋食材就有丸類、烏冬、響鈴等💛💛仲可以拎到魚塊🐟同埋雞肉🐔~而甜品最吸引嘅係有Haagen-Dazs 雪糕任食🍦🍦有4款口味可以揀🥰🥰仲有啲生果e.g. 西瓜🍉、菠蘿🍍可以拎 飲品方面除左一般放題都有嘅汽水、罐裝茶之外,仲有冷泡茶🍵🍵=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【澳洲產 特上長期穀飼牛 及北海道四元豚 放題套餐 (晚市)🥩🍲 】($298)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑【蕃茄壽喜燒🍅🍲】呢個搭配其實都幾有趣💖💖 傳統嘅壽

🍽: 牛陣 (九龍灣)
========================

‼️: 湯底為夏日限定
‼️: 熟食區小食不定時更新

=========================

飲品方面除左一般放題都有嘅汽水、罐裝茶之外,仲有冷泡茶🍵🍵

⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

【蕃茄壽喜燒🍅🍲】

呢個搭配其實都幾有趣💖💖 傳統嘅壽喜燒汁有機會好快覺得甜膩🍬🍬 而加咗蕃茄嘅酸味會令壽喜燒湯底清爽咗🍅🍅 酸酸甜甜嘅味道都幾開胃😋😋

【澳洲產 特上長期穀飼牛🐂】

佢切得好薄🐮🐮 脂肪比例得宜👍🏻👍🏻 食落唔會太油膩~ 雖然牛味唔會話太濃🐂🐂 但係啖啖肉嘅感覺都幾正😍😍 尤其是係可以充分吸到啲壽喜燒汁🍲🍲 酸酸甜甜咁幾好食😋😋

【牛舌👅】

牛舌好嫩好彈牙🦷🦷 即使淥耐咗都完完唔會覺得韌👍🏻👍🏻 口感食落柔嫩爽脆⚡️⚡️ 淡淡嘅脂香加埋肉汁鮮甜嘅感覺配埋壽喜燒汁簡直一絕❣️❣️

【北海道四元䐁🐷】

食落肉質幾鮮嫩彈牙🦷🦷 完全唔會覺得嚡👞👞食落會有d豬肉油脂嘅香味🐖🐖 但係完全冇豬羶味 🐷🐷 算係幾高質嘅豬肉👍🏻

😋味道:8.5/10
🍽賣相:8.5/10
🏞環境:7.5/10
🤵🏻‍♂️服務:9/10
🌟性價比:8/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : 牛陣 (九龍灣)
📍地址 : 九龍灣偉業街33號德福廣場一期G99-G100號舖