2021-06-15 548 瀏覽
呢幾日都係陰晴不定,多驟雨,難得見今日放晴,同朋友去大館影下相。之後去左間泰國串燒店醫肚,鋪面既裝潢都幾chill同舒服,大大既泰文招牌感覺幾正宗。大熱天時,叫左個冷盤做starter~~青木瓜手撕雞沙律一黎到見佢都有咁上下高度,已經開始心心眼<3淋上汁,撈撈撈,木瓜夠咬口,一啖唔同質感又好夾雞肉份量都唔會話少,算佢有誠意!泰式青咖喱牛腩飯 咖喱算香,牛腩肉質厚實,加埋啲瓜,撈飯yumyum,個人認爲辣味剛好 (我不太食辣)黎到就係比串燒香吸引,緊係要點返幾串。我地再叫左牛仔骨、同大花蝦,同兩串白鱔牛仔骨佢偏肥,所以燒得好香~佢面搽左浸汁,幾甜幾令人食過返尋味~白鱔講真係串燒鋪都少見,試落真係好impressed! feel到隻鱔好夠運動量,哈哈!因為好結實!有趙頭!同時個燒汁同佢係夾,呢個好值得返啅~然後就黎到大花蝦,剝完殼個size仲係度!仲要蝦背一大條膏,會唔會太開心?佢本身係簡單鹽燒既,我由原味,再一啖係點甜既燒汁,再第二啖夾酸辣既,再最後配多蒜既醬汁..好抵食,蝦蝦~

青木瓜手撕雞沙律

大熱天時,叫左個冷盤做starter~~青木瓜手撕雞沙律
一黎到見佢都有咁上下高度,已經開始心心眼<3
泰式青咖喱牛腩飯
咖喱算香,牛腩肉質厚實,加埋啲瓜,
撈飯yumyum,個人認爲辣味剛好 (我不太食辣)

牛仔骨

白鱔

白鱔講真係串燒鋪都少見,試落真係好impressed!
feel到隻鱔好夠運動量,哈哈!因為好結實!有趙頭!
同時個燒汁同佢係夾,呢個好值得返啅~
大花蝦

2021-06-10