餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

真係要大讚佢嘅裝修,好舒服好闊落啊!樓底夠高,唔會覺得好壓逼𓈒𓂂𓏸最近真係好輕魚生飯,唔會太heavy又健康,好值得試下hehe。同埋老闆真係好nice好好人^^‪ 𓌉◯𓇋signature bowl: 808 ($108)雖然做人做緊要就係有選擇,不過signature bowl已經好吸引‪ᯅ̈.ᐟ.ᐟ 山葵乳酪醬真係好開胃,雖然有wasabi但唔會好攻鼻,辣辣地真係越食越過癮!毛菇丶豆同吞拿魚🐟🐟都有好多protein,配埋沙律菜🥬🥦同珍珠糙米,營養滿分desu ( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ 加上我係超級鍾意食三文魚籽,味道出色。同埋真係好大碗,差啲以為自己食唔曬。‪ 𓌉◯𓇋signature bowl: nalu ($98)由八爪魚🐙丶cherry tomato🍅丶栗米粒🌽丶皇帝蟹棒🦀丶辣椒碎🌶️同辛味蛋黃醬整成。好colorful好夏威夷風!味道上朋友話辣辣地好惹味,蔬菜同protein嘅配搭都好夾,唔會膩!‪ 𓌉◯𓇋 梅凍蕃茄🍅🍅🍅 ($38)造型好可愛,冇諗過係原隻番茄上。去皮之後上面有大大粒話梅,酸甜!本身以前食過一次梅凍蕃茄覺得太酸我就唔係好敢食,不過今次食覺得個酸味好正,食完之

‪ 𓌉◯𓇋 梅凍蕃茄🍅🍅🍅 ($38)
造型好可愛,冇諗過係原隻番茄上。去皮之後上面有大大粒話梅,酸甜!本身以前食過一次梅凍蕃茄覺得太酸我就唔係好敢食,不過今次食覺得個酸味好正,食完之後個胃開曬!鍾意食酸野同番茄嘅朋友可以揀呢個!

•*¨*•.¸¸☆*・゚Poke Go (深水埗)
深水埗大南街211號地舖
梅凍蕃茄