2020-03-19 1036 瀏覽
聽朋友講灣仔有間日本高級料理鮨月既omakase好有水準😆😆咁今日特登來試吓,入去鋪面裝修好有日本地道餐廳feel,咁我哋就叫咗個廚師拍板整!前菜有瑩光魷魚🦑,味道酸酸地開胃一流!跟住有刺身真鯛柚子皮粉,食用玫瑰卷住沾醬味道,特別鮮甜👍仲有北海道海岸蠔加檸檬🍋鮮甜肥美仲食到海水味,直情好似係海上即撈即刻食咁嘅味道正🤪刺身方面,食左款叫「鰈」,上面鋪左紫蘇葉,邊邊位燒左,好香🤣🤣再黎係「系撚鯛」,雖然佢個中文名好搞笑,但超好食,超軟身,入口即溶既感覺。再黎款海膽赤蝦北海道,上面加海葡萄,一道菜式三種味道正。😋😋😋加埋個吞拿魚小食,上面係蓉,夾埋啲爽脆既粒粒,吞拿魚即溶,入口肥味回甘🥰🥰小食飯什都令人難忘,由於我未食過八爪魚🐙腦漿,原來好似米粒咁,好特別😄😄加芥末,食到索索聲最後和食,有超多野食,飽到上心口,好滿足🤣🤣最正係天婦羅🍤蝦,明太子同青椒仔一齊,估唔到咁夾啊😍😍今晚食左好豐富嘅一餐正宗日本料理,點讚🥰🥰下次再幫襯👍🏻👍🏻👍🏻