2024-01-10 684 瀏覽
喺沙田食台灣嘢又嚟到初遇,佢坐得舒服,今次係拱形卡位😗 兩點到就有下午茶。環境的闊,傾下計都可以!上次食佢蟹蓋好好食,坐低同屋企人講明要士林夜市蟹蓋 $42,哈哈!佢嘅蟹蓋係連埋蟹殼食,真係正!值得再食!入邊除咗蟹肉、紅蘿蔔蔬菜,同埋覺得有蝦肉飽飽滿滿!慢煮豬軟骨滷肉飯 $45豬軟骨滷得好入味同軟骨位香林哂,有膠感😜 飯多汁入到去,加埋少少滷肉。啖啖滷水汁同豬肉,爽!另外仲有紫菜貢丸湯,唔會太鹹一口味精咁,都飲哂!紅燒牛肉麵拼古早滷肉飯 $48依個係「一叫兩食」!紅燒牛肉麵既牛肉係牛板腱/牛展類有啲腱位厚肉!麵都彈牙既!古早滷肉半肥半瘦剛好唔係太肥,枱面上有啲酸菜自己加份量,開胃解油。叫咗咁多肉,要個菜…….滷肉菜😌 $28油麥菜嚟既~佢嘅套餐配嘅飲品都好看頭,除咗有台灣奶茶之外,仲有啲古早茶烏龍茶,同埋我哋叫嘅紅棗桂圓茶同黑糖薑母茶,本身都係想飲珍珠奶茶多啲,但係上一次見到人哋勁多料,今次就叫咗!前者無黑糖咁甜,有埋菊米清新口,而且我覺得黑糖嘅甜可以中和姜武嘅少少辣味。咁當然可以+8至$12叫珍珠奶茶、薏米水、手工芋圓嘅芋泥鮮奶等等。想食甜品都得, 加$22仙草三色芋圓~另外,古早花

慢煮豬軟骨滷肉飯 $45

紅燒牛肉麵拼古早滷肉飯 $48

叫咗咁多肉,要個菜…….滷肉菜😌 $28
油麥菜嚟既~

另外,古早花雕雞卷 $42
花雕味道都幾好,涼菜嚟都幾爽口!
  • 士林夜市蟹蓋