大圍 📌Cozy Coffee 新年前,放半日假,見到呢間兩層白色 Cafe,諗住 Chill 下, 點知 ......☕ 紫薯 Latte $50呢個紫色拉花好靚,令人有療癒嘅感覺。味道方面,又唔太甜,牛奶味重,杯底裏面仲有小小紫薯蓉,呢杯 Latte 整體算唔錯。🌯 大菇芝士雞肉手卷 + 薯條🍟 $98個皮微暖,口感略硬偏厚,有啲紙皮feel,入面啲配料更加係...伏伏地。 基本上成個手卷都真唔好食,早排先話 KFC 個雞卷真係好普通,呢個[大菇芝士雞肉手卷]應該係我食過最唔好食嘅手卷。至於啲薯條,上枱都仍然係熱嘅,不過不失。番茄醬係自助,但係見到成個擺醬汁嘅架 & 蕃茄醬樽都鋪滿塵,好嘔心🤮 另外想講:裝住雞卷嘅紙袋令成件事低檔咗好多,其實會唔會考慮轉錫紙?而見到 Cafe 內咖啡機、器皿、牙籤樽、醬汁架、調味料架、蕃茄樽 & 蓋以及擺設嘅物品都鋪曬塵,完全令人食慾不振。 唔知年廿八嘅時候佢哋有冇清洗邋遢?🔅 總括嚟講,食物唔掂真係事實,後來發現原來大圍呢間 Cozy Coffee 分店有好多食評都 comment 食物唔得,甚至難食; 其實如果食物唔得,咖啡飲品仍然可以選擇,但
大圍 📌Cozy Coffee

點知 ......

☕ 紫薯 Latte $50

🌯 大菇芝士雞肉手卷 + 薯條🍟 $98

🔅 總括嚟講,食物唔掂真係事實,後來發現原來大圍呢間 Cozy Coffee 分店有好多食評都 comment 食物唔得,甚至難食; 其實如果食物唔得,咖啡飲品仍然可以選擇,但係衛生唔得,就不了,我亦唔會再回訪。

2024-02-08