2022-11-01 524 瀏覽
✿塔門必食海膽煎蛋麵✿幾年前黎塔門新惠和食過呢個海膽煎蛋面之後都念念不忘,今次黎塔門camping梗係要再食過啦😆Camping第二日睇完超靚無敵大海景日出之後,就落咗去新惠和食個早餐塔門名物一,海膽。我地叫咗海膽煎蛋麵,每啖蛋入面都食到海膽肉,仲有海膽濃郁香味,同煎蛋真係好夾🥹老闆娘係係門口大鑊即叫即煎被我地,熱辣辣仲好有鑊氣🤤塔門名物二,就係無冰凍奶茶,好濃香茶味,甜度啱啱好,唔會好甜,又唔會因為啲冰融化變淡味,香滑又回味🤫之後仲試埋佢個豆腐花,估唔到又超滑,竟然比出邊嘅豆腐花更滑,唔錯🙈⭐️重點,老闆娘好nice,好彩佢提我地小心野豬,我地camping啲食糧先平安度過一晚🙈❤️Ps.付上靚靚塔門日出🌅—————————享用食品總結:🥚海膽煎蛋麵-濃香海膽味,有鍋氣,麵底仲煮得啱啱好,有咬口😋🧋無冰凍奶茶-茶味濃,又滑又香,甜度剛好🥣薑汁豆腐花-淡淡薑汁味,豆腐花超滑,如果份量再大啲會好啲🙈—————————評分:💰性價比: 7/10👅味道: 7/10📷賣相: 6/10👩🏻‍🍳服務: 8/10💯總分: 28/40人均消費:$130—————————新惠和(西貢)📍 地址:西貢塔門海傍
✿塔門必食海膽煎蛋麵✿

Ps.付上靚靚塔門日出🌅
享用食品總結:
🥚海膽煎蛋麵
-濃香海膽味,有鍋氣,麵底仲煮得啱啱好,有咬口😋

🧋無冰凍奶茶
-茶味濃,又滑又香,甜度剛好

🥣薑汁豆腐花
-淡淡薑汁味,豆腐花超滑,如果份量再大啲會好啲🙈
評分:
💰性價比: 7/10