2020-07-06 537 瀏覽
去完單車館一身汗,已經唔想周圍走,竟然俾我發現有間cafe係館內✌️仲要一入到去落地玻璃,樓底仲幾高下,感覺好舒服好休閒🌞🌱。可能係疫情既關係,都幾多人係平日下午既時間帶住電腦👨‍💻WORK FROM RESTAURANT。講左咁耐,呢間cafe就係「牧羊少年咖啡」。✨Special: 落地玻璃望住個湖,鄰近單車徑,好岩一家大細黎。💓黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉:食落好香口,煙鴨胸又唔會覺得過咸,蒜香味都算幾重,不過份量略嫌少。💓鮮忌廉野菌煙三文魚意大利粉:食落幾creamy,唔會覺得好乾身,材料都幾足,不過整個份量略嫌少🤤💓芝士薯角:由於唔夠喉既關係,另外加左$38要左份芝士薯角,個芝士醬好濃香,但食幾多條時,覺得有點膩,所以最後我都係點返茄汁。不過薯角真係整得好香脆🤗🍟我呢d愛🍟之人,完全抗拒唔到!🌸假期比較多人於單車館內外出沒,故位置比較FULL。

🌸假期比較多人於單車館內外出沒,故位置比較FULL。
芝士薯角
鮮奶咖啡