睇過黄埔「谷友」成日有人話呢間好食,依家嘅另一半好鍾意食串燒,由其是「辣」嘅串燒,已經試過區內幾間,今次特登行遠啲試吓呢間「串」門子。去到見有一枱四人,一個單丁,就知生意好一般,以前揸車經過生意好似沒那麼差。二口子叫左十幾串~選埋中辣,加二支啤酒。以串燒店嘅上枱速度佢哋算好快。個店員放底一盤串燒,我見串燒上沒有什麼辣椒粉的顏色,即時向店員要求辣椒粉,佢第一時間用一啲面色加表情好唔耐煩回答我:「入面已經有落,夠晒架喇」!我都講過我條女好「辣」,咁耐以嚟所有酒樓食肆,我哋要求要辣椒油辣椒粉真係從未有人會拒絕過,真係唔怪得叫「串」門子,跟著我地食左幾啖,啲嘢莫講話唔辣,直頭無味,我今次直頭行過去再一次要求辣椒粉,今次佢當然有俾。 講到食物,熱度係夠,但係所有肉都係好硬,燒到完成無水份。 埋單承歡顧三佰幾,我睇返張單,咁嘅位置,咁嘅服務態度質素,竟然要加10%服務費。真係多謝晒⋯⋯
講到食物,熱度係夠,但係所有肉都係好硬,燒到完成無水份。