2018-10-16 61 瀏覽
我住小西朋友住杏花村,俾你揀都梗係杏花村食野啦~~朋友話杏花村有間西餐佢都想試,咁就o岩啦~~~晚餐佢有2款選擇,貴少少嘅2人餐有埋小食餐湯顏色都幾靚,入口feel到陣陣甘筍味,甜甜地幾開胃架一般套餐D沙律都好細分,但呢個沙律真係大碗到好似單點咁!沙律菜好爽又有好多面包粒,最好就係唔多醬汁唔咁heavy小食方面我地選擇左墨魚餅,食西餐嘅地方竟然有墨魚餅,得唔得呢?每塊墨魚餅都好厚,咬落去feel到墨魚肉都有好多好彈牙,唔覺有麵粉味,點埋酸辣醬可以降低油份添!千島海鮮滋味薄餅上面D海鮮好大粒,每件pizza都有好多料,每一口都味道豐富,薄餅底都幾厚下,所以食兩件已經好飽.BBQ豬排骨都幾分明容易切開,本身已經調過味所以唔點醬都已經好好食,咬落D肉都幾林,連骨都可以"損"埋架~至於薯蓉好扎實,咪睇佢好似細細球咁,因為密度高,食一半都好飽,好彩佢夠熱夠薯唔會有too much的感覺,呢個菜真係高質!食完會跟一個甜品,其實去到呢度我已經食唔落,實在太飽,但發現佢係士多啤梨jelly,酸酸地又ok wor~~~menu~
晚餐佢有2款選擇,貴少少嘅2人餐有埋小食
餐湯顏色都幾靚,入口feel到陣陣甘筍味,甜甜地幾開胃架
粟米甘筍忌廉湯
凱撒沙律
墨魚餅
千島海鮮滋味薄餅
薄餅底都幾厚下,所以食兩件已經好飽.
甜品
menu~