2022-01-05 1102 瀏覽
最近係屋企食得清淡,偶然都想食啲有味道嘅晚餐,所以去咗將軍澳既新麻蒲食韓國燒肉🥘KAT揀咗兩人套餐既牛肉套餐🐮,套餐有燒肉之餘仲有部隊鍋,兩個人嘅份量啱啱好,一坐低已經有6種韓式開胃前菜同沙律,可以為食燒肉之前為腸胃打打底,先再食燒肉🥩套餐包含咗100 g特級霜降牛肉,仲有120g秘製牛肋排,牛肉肉質有口感,韓燒之後更加有香烤味,燒出每塊牛肉嘅油脂,燒肉仲有幾種醬料可以點,真係好好食😋套餐仲有特選韓式雜錦拼盤,裏面有年糕、蘑菇🍄、雞肉香腸🐥同埋鮮蝦🦐,感覺唔會淨係食牛咁Dry🤤韓式燒肉側邊仲有蛋漿燒熟成嘅水蛋🥚,有普通口味同埋落咗泡菜味,感覺可以為啖啖牛肉沖淡一下口感👍🏻部隊鍋材料十足,公仔麵表面仲會鋪上芝士,鍋裏面嘅材料配菜增援部隊鍋湯底,整體感覺好夾好好食,而且估唔到唔會辣,又唔會過鹹,味道啱啱好😋兩個人坐嘅座位寬闊,店員服務也很好,上菜速度快速,整體感覺食得舒服 😆