2021-06-05 2153 瀏覽
朋友係間唔中要見下,係時候要約出嚟聚一聚!雖然依家有限聚令,最多都係4個人,但有時人少少傾計都方便d,於是我哋3個就約咗出嚟食飯吹下水!最後我哋決定揀食日式放題,但日式放題好多時都要限時,其實掛住食都唔係好傾到計。之但係比我搵到呢一間日式放題佢係無限時,你可以由5pm食到10pm,勁正!我哋平日放工後約食7pm或者7:30pm,都有2個半到3個鐘傾下計!去到間餐廳,佢裝修都幾靚,啲嘢都好新淨,枱與枱之間好夠空間,唔會好似平時嗰啲日式放題咁坐到密麻麻。佢仲安排咗個獨立卡位俾我哋三個,自成一國!講返嘢食先,咁我哋頭輪就嗌左啲刺身,串燒同炸物!刺身好新鮮,帶子,油甘魚,希靈魚,北寄貝,甜蝦果d都好好食!串燒都ok,但個燒蝦就好唔得,d肉梅嘅,其他免治雞串,雞軟骨,番薯,燒菠蘿果d都正常水平!炸物就不得了,上到枱非常熱,應該係啱啱炸起!最好食係一口芝士同忌廉蟹肉薯餅!我d朋友就叫咗啲壽司,全部都一啖size,勁好,唔會好快飽!見到啲軍艦壽司全部都係新鮮整,塊紫菜仲好脆!天婦羅都好出色,粉漿唔會太厚!天婦羅蝦同天婦羅鰻魚都非常好食!之後叫咗d鍋物,但佢好淡,要加啲鹽先好食😂最後食埋雪糕,仲要Ha

刺身

串燒

炸物

壽司

天婦羅

之後叫咗d鍋物,但佢好淡,要加啲鹽先好食😂
鍋物

最後食埋雪糕,仲要Haagen Dazs任食,我就食咗個藍莓味,但佢就真係冇乜藍莓味,唔知自己食緊乜😂
雪糕

飲品就自助嘅,選擇就一般啦!但其實你都飲唔到好多罐㗎啦!
飲品

埋單$295/位,仲可以食足5個鐘,真係非常抵!
2021-06-04
刺身