2018-12-04 446 瀏覽
今日放假嚟咗觀塘呢頭搵個朋友食lunch 佢帶咗我嚟中海日升中心搵食🍴雖然呢度有好多餐廳 但佢話唔駛揀喇 要嚟食板上 因為好食又幾抵食😼環境都幾舒服 啱晒3-4個friends一齊傾計食飯👍🏻 可以靜靜地享受呢份午餐 又冇時限 任坐唔嬲我地嗌咗一份黑豚漢堡同鯖魚飯share嚟食🐟 可以每樣都試啲板燒鯖魚珍珠飯 同出面嘅餐廳好唔同 上碟嘅賣相好靚 鯖魚好大條🐟 而且燒得好香 佢仲配咗嚿檸檬🍋 俾我擠啲檸檬汁上塊魚度 我擠咗少少 但係我覺得唔擠都唔會覺得腥 而伴碟嘅醬燒茄子都好好食 醬汁同茄子好夾🍆 粟米粒都好甜黑豚漢堡配脆薯皇 同想像中有啲出入 以為係用黑豚打成嘅漢堡 點知係有一塊塊黑豚係入面😯 配埋芝士 番茄🍅同生菜🥬係入面都幾有口感 脆薯皇好粗而且上枱時係好熱辣辣嘅 明顯係啱啱炸起👍🏻 另外嗌咗熱檸蜜同熱柚子蜜🍋 但係呢間餐廳都有咖啡嘅 我朋友話佢都試過 唔算最優質 但係都可以接受 不過平日返工成日飲 今日放假就冇叫啦