2023-09-26 265 瀏覽
聽過李家炸雞好耐,記得阿哥講過呢度既炸雞好好食,今次專程就去左呢度食,不過餐廳既炸雞實在太受歡迎,由於當日餐廳接到大量炸雞外賣訂單,不夠供應需暫停,所以我地叫其他野食🙆🏻‍♀️ 超想食炸雞,唯有下次先再食🥹 環境以橙色為主,好有韓國地道feel,餐廳裡既電視播放住K-POP MV。我地叫左:.🍖燒五花腩肉大大個鐵板,連埋五花腩肉同配菜呈上,五花腩排列得整齊,油脂同厚度適中,口感香脆。旁邊有辛辣泡菜同辣蔥絲,將配菜放在五花腩肉上一齊食,好開胃又惹味!.🍲蔘雞湯份量都幾大,以熱鍋呈上,裡面既原隻雞大大件,有2-3條人蔘,而且仲有紅棗、杞子同糯米飯,整個湯好溫暖,無落調味料,飲到好清甜又滋補! 雞肉都燉得好軟腍好嫩滑.🍹藍色多瑙河見到有版飲品menu寫住彩虹梳打,叫左呢杯藍色,好特別! 成杯都係鮮藍色,係來自Curacao的糖漿,加左梳打好清爽!
🍖燒五花腩肉
🍲蔘雞湯